ОПРЕДЕЛЕНИЕ РАЦИОНАЛЬНЫХ ПАРАМЕТРОВ ЭЛЕМЕНТОВ ПАССИВНОЙ ЗАЩИТЫ ПАССАЖИРСКИХ ВАГОНОВ ПРИ АВАРИЙНЫХ СОУДАРЕНИЯХ ПОЕЗДОВ :



Название:
ОПРЕДЕЛЕНИЕ РАЦИОНАЛЬНЫХ ПАРАМЕТРОВ ЭЛЕМЕНТОВ ПАССИВНОЙ ЗАЩИТЫ ПАССАЖИРСКИХ ВАГОНОВ ПРИ АВАРИЙНЫХ СОУДАРЕНИЯХ ПОЕЗДОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі показано актуальність роботи, сформульовано мету та завдання досліджень, їх зв'язок з науковими програмами, зазначено методи досліджень, достовірність отриманих результатів, визначено наукову новизну дисертації, практичне її значення та особистий внесок автора, наведено дані про апробацію результатів і публікації.


У першому розділі наведено огляд літературних джерел з питань сучасних шляхів підвищення безпеки пасажирів на залізничному транспорті та щодо існуючих конструкцій пристроїв пасивного захисту. Обґрунтовано мету та завдання досліджень.


Відмічено, що значний внесок у розробку наукових основ зі створення залізничного транспорту в галузях дослідження динаміки поїзда, динамічної навантаженості та міцності одиниць рухомого складу зробили такі вчені, як I. В. Бiрюков, Є. П. Блохін, Г. І. Богомаз, Ю. П. Бороненко, В. О. Браташ, В. М. Бубнов, Г. П. Бурчак, С. В. Вершинський, В. М. Данiлов, В. Д. Данович, О. Л. Голубенко, А. В. Донченко, Ю. В. Дьомин, Б. Г. Кеглін, М. Б. Кельріх, М. Л. Коротенко, В. А. Лазарян, Л. А. Манашкін, О. М. Маркова, С. В. Мямлін, Н. Ю. Науменко, А. М. Орлова, М. О. Радченко, А. М. Савоськiн, О. М. Савчук, М. М. Соколов, Т. А. Тiбiлов, О. В. Третяков, В. Ф. Ушкалов, А. П. Фалендиш, М. М. Хачапурідзе, II. Челноков, Ю. М. Черкашин та інші. Щодо розвитку систем пасивного захисту на залізничному транспорті вагомими є дослідження іноземних фахівців, що працюють у таких закордонних компаніях, як Alstom, Siemens, Bombardier, Amtrak, Kawasaki, Tokyo Car, Hitachi, PESA та інших.


З виконаного огляду зроблено висновок, що, незважаючи на досить великий обсяг наукових досліджень в галузі створення пасивного захисту, практично відсутні дослідження щодо створення пасивного захисту для залізничного транспорту колії 1520 мм.


У другому розділі запропоновано методику визначення раціональних параметрів конструкцій енергопоглинальних елементів (ЕЕ) пристроїв пасивного захисту (ППЗ) пасажирських вагонів та удосконалену математичну модель зіткнення поїзда з перешкодою, у якій ураховано роботу ППЗ.


Методика вибору параметрів ЕЕ базується на дослідженні динамічної навантаженості конструкцій екіпажів поїзда методами скінченних елементів і чисельного інтегрування та складається з трьох етапів (рис. 1).


Перший етап включає постановку задачі (рис 1, блок 1), побудову математичної моделі зіткнення поїзда з перешкодою (блок 2) та визначення ефективності стандартних ударно-тягових пристроїв для захисту пасажирів при наднормативних ударних діях (блок 3).


На другому етапі удосконалюється розроблена на етапі 1 модель зіткнення шляхом урахування роботи ППЗ (блок 4); досліджується вплив інтегральних характеристик ППЗ на рівень безпеки пасажирів при аварійних зіткненнях, визначаються їх раціональні значення (блок 5); здійснюється вибір схеми розміщення ЕЕ і їх характеристик, що реалізовують визначені інтегральні характеристики ППЗ (блок 6). При неможливості реалізації схеми розміщення ЕЕ робиться коректування інтегральних параметрів ППЗ і виконуються повторні кроки з вибору схеми розміщення ЕЕ

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины