ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНИХ ЗАСАД ТА ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ВІДТВОРЕННЯ ВИТРАТИ ГАЗУ В ДІАПАЗОНІ ВІД 0,001 ДО 0,016 М3/ГОД :



Название:
ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИЧНИХ ЗАСАД ТА ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ВІДТВОРЕННЯ ВИТРАТИ ГАЗУ В ДІАПАЗОНІ ВІД 0,001 ДО 0,016 М3/ГОД
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі дана загальна характеристика дисертаційної роботи. Обгрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовані мета та основні завдання дослідження. Наведено характеристику наукової новизни і практичного значення отриманих результатів, подано відомості про особистий внесок здобувача та апробацію результатів роботи.


У першому розділі виконаний аналіз сучасного стану технічного забезпечення вимірювання мікровитрат газу. Велика кількість вимог, що ставляться до приладів вимірювання витрати у кожному конкретному випадку, зумовлює використання великої кількості їх типів, таких як витратоміри змінного перепаду тиску (ламінарні витратоміри на основі капілярних трубок, витратоміри на основі звужуючих пристроїв, витратоміри на основі газових мостів), витратоміри постійного перепаду тиску (ротаметри), теплові витратоміри, плівкові витратоміри, дзвонові установки, установки еквівалентного витіснення, критичні сопла.


Здійснено наліз метрологічного забезпечення вимірювання мікровитрат в Україні та інших країнах та перспективи його вдосконалення. Існуючі прилади систематизовано, проаналізовано їх метрологічні та технічні характеристики, наведені рекомендації щодо можливості їх застосування в якості робочих еталонів.


Аналіз показав, що одним з найбільш придатних засобів для вимірювання мікровитрат газу є ламінарний витратомір, принцип роботи якого базується на вимірюванні гідравлічного опору, створеного капілярною трубкою або набором капілярних трубок. Проте існуючі конструкції ламінарних витратомірів не дозволяють досягти необхідної точності при вимірюванні витрати в лабораторній та повірочній практиці. Тому ставиться завдання подальшого дослідження і вдосконалення ламінарного витратоміра з метою такого підвищення його метрологічних характеристик, яке б дало можливість використовувати його в якості робочого еталона. З цією метою необхідно розробити математичну модель похибки вдосконаленого ламінарного витратоміра, для врахування впливових зовнішніх факторів на результат вимірювання.


В Україні метрологічне забезпечення вимірювання об’єму та об’ємної витрати газу регламентується державною повірочною схемою, яка встановлює метрологічну ієрархію еталонів, зразкових та робочих ЗВТ, а також порядок передачі з їх допомогою розміру одиниці об’єму та об’ємної витрати. Оскільки на даний момент відсутні методи і засоби повірки та калібрування ЗВТ малих витрат в державній повірочній схемі, необхідно розробити методичне забезпечення вимірювання мікровитрат  та зміни до повірочної схеми. Це дозволить метрологічно забезпечити ЗВТ з нижньою межею діапазону вимірювання від 0,001 м3/год, які знаходяться в експлуатації в Україні та на даний час метрологічно не забезпечені.


На підставі викладеного матеріалу сформульовано основні завдання і напрямки дисертаційних досліджень.


Другий розділ присвячений теоретичним та експериментальним дослідженням технічних засобів вимірювання об’ємної витрати газу в діапазоні від 0,001 до 0,016 м3/год.


 


 Метою дослідницької роботи є аналіз і вдосконалення ламінарного витратоміра з метою усунення недоліків в конструкції, які не дозволяють досягти вищої точності вимірювання мікровитрат газу.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне