ИНТЕНСИФИКАЦИЯ ПРОЦЕССА ТОЧЕНИЯ НА ОСНОВЕ ФУНКЦИОНАЛЬНО-ОРИЕНТИРОВАННОГО ПОДХОДА ЗА СЧЁТ РАЦИОНАЛЬНОГО ВЫБОРА РЕЖИМА РЕЗАНИЯ, СОТС И PVD-ПОКРЫТИЯ :



Название:
ИНТЕНСИФИКАЦИЯ ПРОЦЕССА ТОЧЕНИЯ НА ОСНОВЕ ФУНКЦИОНАЛЬНО-ОРИЕНТИРОВАННОГО ПОДХОДА ЗА СЧЁТ РАЦИОНАЛЬНОГО ВЫБОРА РЕЖИМА РЕЗАНИЯ, СОТС И PVD-ПОКРЫТИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У першому розділі «Аналіз сучасних способів інтенсифікації процесу точіння» виконано аналіз особливостей процесу точіння і методів його інтенсифікації.


Основою для аналізу послужили роботи таких вчених як Аснос Т.М., Васін С.О., Верещака А.С., Виноградов Г.В., Внуков Ю.М., Годлевський В.О., Григор'єв С.М., Гуревич Я.Л., Клименко С.А., Криворучко Д.В., Калафатова Л.П., Кисельов Є.С., Клушин М.І., Латишев В.Н., Лоладзе Т.Н., Макаров О.Д., Михайлов О.М., Равська Н.С., Сілін С.С., Старков В.К., Табаков В.П., Тімаков О.С., Худобін Л.В., Ентеліс С.Г., Bierla A., Han J., Özel T., Pagès C., Pantalé O., Rech J., Turon A., Vasques B., Wang Z.Y., Xie L., Zemzemi F. і багатьох інших.


Для отримання даних про процеси при точінні необхідні теоретичні моделі, тому що мала і закрита зона контакту ріжучого інструменту та оброблюваного матеріалу провокують складності визначення параметрів експериментальним методом, який, крім усього, дуже дорогий. Це викликало необхідність розробити термомеханічну модель стану матеріалу і ріжучого інструменту при точінні.


Існуючі дослідження і розробки дозволяють в широкому діапазоні варіювати і забезпечувати задані дії МОТЗ і властивості PVD-покриття, при цьому основним завданням залишається визначення необхідних дій і властивостей в залежності від всієї сукупності термомеханічних процесів при точінні.


Для підвищення стійкості інструменту визначення режиму різання, дій МОТЗ, виду PVD-покриття повинні здійснюватися з урахуванням термомеханічних процесів у різних зонах різання. Такий розгляд поставленого завдання є партикулярною реалізацією функціонально-орієнтованого підходу.


У другому розділі «Методологія та основні принципи інтенсифікації процесу точіння на основі термомеханічного аналізу. Обладнання, матеріали та інструмент» була розроблена методологія визначення параметрів режиму різання, дій МОТЗ і виду PVD-покриття на основі термомеханічного навантаження функціональних зон ріжучого інструменту.


Застосування функціонально-орієнтованого підходу при дослідженні процесу точіння дає можливість на прецизійному рівні визначати методи інтенсифікації.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины