УПРАВЛЕНИЕ ПРОЕКТАМИ И ПРОГРАММАМИ ПОВЫШЕНИЯ IT-ГОТОВНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ ЭНЕРГЕТИЧЕСКОГО МАШИНОСТРОЕНИЯ :



Название:
УПРАВЛЕНИЕ ПРОЕКТАМИ И ПРОГРАММАМИ ПОВЫШЕНИЯ IT-ГОТОВНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ ЭНЕРГЕТИЧЕСКОГО МАШИНОСТРОЕНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


Вступ дисертаційної роботи містить обґрунтування актуальності теми й науково-прикладної задачі; зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами; мету і задачі дослідження; об'єкт, предмет і методи дослідження; наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів; особистий внесок здобувача; інформацію про реалізацію, апробації та публікації результатів.


У першому розділі проведено аналіз сучасного стану і перспектив розвитку підприємств ЕМ та виявлено такі особливості: консолідацію потужностей та інновацій; інтенсивну зміну попиту на вироби; потребу в постійних інвестиціях у модернізацію; високу конкуренцію у всіх сегментах ринку; перехід від управління окремим підприємством до наскрізного управління групами пов’язаних компаній тощо. Виходячи з особливостей, доведено, що на підприємствах ЕМ постійно існує проблема скорочення термінів та витрат на розроблення й реалізацію проектів створення продуктів ЕМ.


Оскільки реалізація проектів створення продуктів ЕМ на цей час в усьому світі здійснюється в умовах значних обмежень у фінансових ресурсах, то в цих умовах однією із прогресивних є концепція Lean Manufacturing (Бережливе виробництво). Світовий досвід показує, що успіх упровадження цієї концепції безпосередньо пов’язаний з ефективним використанням сучасних ІТ у процесах розроблення, виробництва та управління. Поточний рівень ІТ-готовності визначає ефективність реалізації портфелів проектів створення продуктів ЕМ. Розкриття сутності терміна «ІТ-готовність» дало змогу сформувати концептуальну основу подальшого дослідження.


 


Аналіз перспектив розвитку підприємств ЕМ завдяки використанню сучасних ІТ та методології проектного підходу до реалізації портфеля проектів створення продуктів ЕМ визначив доцільність формування програм підвищення ІТ-готовності, які спрямовані на досягнення підприємством відповідності необхідному рівню. Було встановлено, що при розробці таких програм необхідно враховувати фактори зовнішнього (наприклад, зміна кон’юнктури ринку тощо) і внутрішнього (наприклад, морального і фізичного старіння комп’ютерних засобів та програмних продуктів тощо) оточення та рівень автоматизації етапів життєвого циклу проекту створення продуктів ЕМ.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины