МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ РОЗРОБКИ ВІДМОВОСТІЙКИХ СИСТЕМ НА ПЛІС З АВТОМАТНО-МОВНОЮ ДИВЕРСНІСТЮ :



Название:
МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ РОЗРОБКИ ВІДМОВОСТІЙКИХ СИСТЕМ НА ПЛІС З АВТОМАТНО-МОВНОЮ ДИВЕРСНІСТЮ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


Вступ дисертаційної роботи містить: обґрунтування актуальності теми й наукових задач; інформацію про зв'язок роботи з науковими програмами; мету й задачі дослідження; об'єкт, предмет і методи дослідження; характеристику наукової новизни й практичного значення отриманих результатів, а також особистого внеску здобувача; дані щодо реалізації, апробації та публікації результатів.


У першому розділі досліджено методи, технологія та засоби розробки відмовостійких систем на базі мікросхем програмованої логіці. Проведено аналіз нормативної бази вимог до критичних систем, продуктів їх життєвого циклу, а також проблеми розробки та оцінки багатоверсійних систем на ПЛІС. Досліджено існуючи багатоверсійні моделі цифрових автоматів.


Встановлено, що:


      до критичних систем висувають особливі вимоги щодо мінімізації відмов через загальні причини з використанням принципу багатоверсійності. При цьому більшість з цих вимог зафіксовані у міжнародних стандартах та галузевих нормативно-правових документах;


      існуючі моделі багатоверсійних цифрових автоматів орієнтовані на рішення конкретних вузькоспеціалізованих задач, що накладає низку обмежень на їх використання для вирішення іншого класу задач і потребує додаткових доопрацювань з боку розробника;


      з точки зору кількісної та якісної оцінки варіантів реалізацій версій – відсутній об'єктивний механізм прийняття рішень, що дозволив би прискорити процес вибору варіантів рішень згідно із заданими критеріями;


      відсутня технологія синтезу багатоверсійних систем на ПЛІС для отримання (генерації) альтернативних версій з максимальним ступенем диверсності. Відсутні рекомендації з налагодження існуючих засобів синтезу САПР, які в явному вигляді не підтримують синтез багатоверсійних систем.


Сформульована загальна наукова задача дисертаційної роботи, яка декомпозується на часткові задачі, що базуються на розробці: принципів автоматно-мовної диверсності для створення багатоверсійних систем на ПЛІС; моделей багатоверсійних цифрових автоматів; методу синтезу багатоверсійних цифрових автоматів в рамках автоматно-мовної диверсності; методу оцінки багатоверсійних цифрових автоматів та інструментальних засобів, які дозволяють автоматизувати процес отримання чисельних значень метрик диверсності. Обґрунтовано методику досліджень.


Другий розділ дисертації присвячено розробці принципу автоматно-мовної диверсності при побудові багатоверсійних систем на ПЛІС та вдосконаленню моделей багатоверсійних цифрових автоматів.


Під автоматно-мовною диверсністю запропоновано розглядати такий вид надмірності, який досягається шляхом застосування множини різноманітних моделей багатоверсійних цифрових автоматів, а також множини різноманітних мов опису апаратури (та їхніх ресурсів) на етапах розробки відмовостійких багатоверсійних цифрових систем критичного застосування на ПЛІС. Таким чином, формування множини проектних рішень V = {v1, v2, …, vn}, які представлені множиною моделей БВЦА UБВЦА = {uБВЦА1, uБВЦА2, … uБВЦАn}, здійснюється шляхом поєднання множини одноверсійних моделей цифрових автоматів A = {a1, a2, …, an}, та мов опису апаратури L = {l1, l2, …, ln} (рис. 1).


 


Автоматна диверсність визначає структуру багатоверсійної системи (БВС), мовна диверсність – описує її в термінах мов опису апаратури для подальшого синтезу засобами САПР.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне