Інформаційна технологія тоновідтворення в коротких фарбодрукарських системах послідовної структури :



Название:
Інформаційна технологія тоновідтворення в коротких фарбодрукарських системах послідовної структури
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовується актуальність дисертаційної роботи, сформульовано мету та основні задачі досліджень, визначено наукову новизну роботи і практичне значення отриманих результатів, показано зв'язок роботи з науковими темами. Подано відомості про апробацію результатів роботи, особистий внесок автора та його публікації.


У першому розділі подано загальний огляд фарбових систем та їх переваги й недоліки: зокрема, незабезпечення сталої товщини фарби на всьому інтервалі тоновідтворення, внаслідок чого знижується якість друкованої книжкової та журнальної продукції. Існуючі моделі фарбових систем описують їх як об’єкт управління і служать основою для розробки багатоканальної системи зональної подачі фарби та оптичної густини відбитків. Натомість не описують їх як систему тоновідтворення. Наявні комп’ютерні видавничі системи використовують відомі пакети цифрової обробки зображень і експериментальні дані конкретного друкарського процесу, тому нездатні забезпечити якісного синтезу тоновідтворення для коротких фарбодрукарських систем, властивості яких значно відрізняються від традиційних. Отож існує актуальність наукової задачі розробки методів і засобів синтезу тоновідтворення. У кінці розділу визначено напрямки і завдання дослідження.


У другому розділі обґрунтовано і розроблено математичні моделі промодульованих растровою друкарською формою фарбових потоків та зображень, їх передачу з форми на задруковуваний матеріал, які дають можливість аналізувати і оцінювати властивості коротких фарбодрукарських систем в усталеному режимі. Враховуючи новизну і складність поставленої задачі, ми обрали фарбову систему послідовної структури. При дослідженні варіативними параметрами прийнято кількість фарбових валиків, розмірність системи, окремі її параметри та впливи різних чинників. На відміну від існуючих підходів, розглядається фарбодрукарська система як своєрідна система відтворення зображення шляхом створення фарбового зображення на друкарській формі, його передачі з форми на офсетний циліндр, а з нього на задруковуваний матеріал.


 


Відтворення гами півтонів засобами поліграфічного друку забезпечується так званою автотипією – спосіб передачі півтонів зміною відносних площ друкувальних і пробільних елементів. Подібні структури відбитків можна назвати модульованими структурами. Модулюючою ланкою у фарбодрукарській системі є растрова друкарська форма, яка здійснює перетворення неперервного фарбового потоку у растрове фарбове зображення. Для побудови математичної моделі модуляції фарбових потоків растровою друкарською формою приймаємо такі припущення: на форму подається рівномірний неперервний потік фарби; друкувальні елементи мають регулярну одномірну растрову структуру; існують стабільні умови друкарського процесу.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне