ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ПРОЕКТУВАННЯ ПОЛОС ГАЗЕТНИХ ВИДАНЬ :



Название:
ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ПРОЕКТУВАННЯ ПОЛОС ГАЗЕТНИХ ВИДАНЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної теми, сформульовано мету і завдання, викладено наукову новизну, практичне значення отриманих результатів. Наведено дані про особистий внесок здобувача, апробацію одержаних результатів, опубліковані наукові праці, структуру та обсяг дисертації.


У першому розділі «Аналіз процесу творення газетного видання» проаналізовано моделювання оформлення періодичного газетного видання. Це моделювання є системою, що включає ряд підсистем, – починаючи з графіка публікацій основних розділів та рубрик і завершуючи набором типових схем верстання матеріалів. Процес моделювання визначається такими компонентами: моделюванням груп елементів та їх комплексів, систематизацією оформлення великих тематичних одиниць видання, системним дизайном газетного видання (концепцією видання, створеною на основі його структури та композиції).


Процес творення внутрішньої конструктивної структури забезпечується композиційно-графічною моделлю (КГМ) газети, яка визначається такими етапами: сітковим графіком, розмірними стереотипами, стандартними операціями набору, макетами-стандартами. Компоненти КГМ зв’язують проектування газети в єдиний функціональний ланцюжок.


Модель газети – продукт багаторівневої дії. Перший рівень утворюють текст та ілюстрації (у читача є можливість прочитати і зрозуміти); другий рівень репрезентує текст, організований за допомогою абзаців, заголовків, підзаголовків, виносок у текстах (у читача є можливість правильно зрозуміти); третій рівень – текст, організований на полосі за допомогою композиційних і графічних засобів (у читача є можливість щонайшвидше і точніше зрозуміти); четвертий рівень – текст, опредметнений за допомогою шрифту, паперу, фарби (у читача є можливість бачити, прочитати, правильно і швидко зрозуміти). Другий і третій рівні визначають дизайнери газети.


Для виокремлення факторів, що впливають на процес макетування, проаналізовано процес творення номера газети – формування його вмісту та будови. Визначено основні методи організації матеріалів номера – їх систематизацію, концентрацію і виділення. Дизайн газети задає органічне поєднання ряду сталих і обов'язкових компонентів, а саме: розмірних характеристик газети, постійних елементів її номера, шрифтового оформлення газети, ілюстрацій, заголовків публікацій, кольоровість газети. До розмірних характеристик відносять формат газети, обсяг номера, кількість і розмір текстових колонок на полосах номера, розмір пропусків між текстовими колонками полоси, площа і ємність полоси номера. Під форматом газети розуміють розмір листа аркуша, на якому розміщується полоса – відбиток розміщених на ній текстів, ілюстрацій та інших друкарських символів.


Макетування газети здійснюється при додрукарській підготовці до випуску газетного номера. Макет номера – це графічний план, у якому відображено розміщення текстів та ілюстрацій, заголовків і авторських підписів, місце і конфігурацію кожної з публікацій.


У другому розділі «Параметрична ідентифікація факторів структури полоси» розроблено математичну модель визначення параметрів макета полоси на основі формалізації факторів впливу у вигляді нечітких множин.


 


Макетування газетної полоси передбачає виокремлення та опрацювання факторів проектування, які мають різний характер задання. Параметри макета визначають на основі оцінки факторів процесу розміщення публікації через пошук відображення  де – множина факторів, що визначають параметри розміщення матеріалу публікації; – множина варіантів-прогнозів розміщення. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне
Дамм, Екатерина Вячеславовна Совершенствование отраслевого управления птицеводческим подкомплексом региона: на материалах Новосибирской области