Моделі інформаційної технології прогнозування якості книжкових видань :



Название:
Моделі інформаційної технології прогнозування якості книжкових видань
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і задачі дослідження, висвітлено наукову новизну, практичне значення та впровадження результатів роботи. Наведено дані про особистий внесок здобувача, апробацію одержаних результатів, опубліковані наукові праці, структуру та обсяг дисертації.


У першому розділі «Загальна характеристика процесу оцінювання якості книжкових видань» наведено характеристики методів і способів контролю якості поліграфічної продукції, побудовано узагальнену ієрархічну схему дослідження процесу прогнозування якості книжкового видання.


Основні етапи підготування та випуску книжкових видань на сьогоднішній день володіють набором певних технічних засобів, які вкупі з розробленими методами, способами, методиками забезпечують контроль якості друкованої продукції як за результатами реалізації окремих етапів, так і в цілому після одержання накладу видання.


Для ефективного використання методів контролю поліграфічної продукції необхідно їх класифікувати за способами визначення показника якості.  Поділ методів здійснюється за переважаючої наявності в них візуальної, електронної та статистичної складових. У візуальних методах основою для прий­няття рішення є кваліфікація та професійний рівень експертів чи спостерігачів. Електронні методи користуються засобами вимірювання та перетворення числових показників якості із залученням деяких результатів статистичного контролю. Статистичні методи здійснюють підсумковий контроль показників якості друкованої продукції, оскільки використовують дані перших двох методів та аналітичний апарат теорії ймовірності і математичної статистики для одержання остаточних результатів.


Акцентовано на необхідності вироблення нових рішень, які уможливили б перспективу прогнозування якісного завершення як окремих етапів, так і загального технологічного циклу процесу підготування та випуску друкованої продукції. Водночас, слід враховувати той незаперечний факт, що якість майбутньої книжки формується за рахунок накопичення «часткових якостей» тобто з врахуванням набутої якості на кожному з етапів її творення. Таким чином, остаточна якість видання виступатиме у ролі інтегрального критерію, за яким прогнозується та оцінюється весь процес книготворення.


 


Описано суть лінгвістичних змінних – основи задання факторів, що ідентифікують важливі етапи підготування та випуску друкованої продукції і забезпечують їх якісну реалізацію. Наведено теоретичні викладки, які пояснюють особливості перетворень над факторами – лінгвістичними змінними. Важливість цих перетворень обумовлена можливістю переходу від словесного опису факторів до їх числового вагового значення.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне