ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ВИМІРЮВАННЯ ВИТРАТИ ГАЗУ З ВИКОРИСТАННЯМ ТОРЦЕВИХ ЗВУЖУВАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ :



Название:
ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ВИМІРЮВАННЯ ВИТРАТИ ГАЗУ З ВИКОРИСТАННЯМ ТОРЦЕВИХ ЗВУЖУВАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1)  ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність вибраного напрямку досліджень, сформульовано мету, завдання та методи досліджень, показано зв’язок дисертаційної роботи з науковими програмами та планами, визначено об’єкт та предмет дослідження, вказано наукову новизну та практичну цінність отриманих результатів, визначено особистий внесок здобувача в одержаних результатах, подано відомості про їх публікації та апробацію.


У першому розділі здійснено аналіз методів і засобів вимірювання об’єму і об’ємної витрати газу, зокрема методу змінного перепаду тиску із застосуванням ЗП як первинних перетворювачів. Розглянуті практичні аспекти застосування стандартних ЗП, які стосуються обліку природного газу на трубопроводах діаметром понад 50 мм та для чисел Рейнольдса більших 104, що свідчить про неможливість їх застосування при вимірюванні малих витрат газу.


Встановлено, що при менших числах Рейнольдса та трубопроводах менших діаметрів при вимірюваннях витрати та об’єму природного газу методом змінного перепаду тиску можуть застосовуватися спеціальні ЗП, зокрема діафрагми з конусним входом, подвійні діафрагми, циліндричні сопла за умови обмеженого діапазону чисел Рейнольдса і сталого значення коефіцієнта витрати.


Розглянуті відомі наукові і практичні аспекти застосування торцевих ЗП як первинних перетворювачів при вимірюванні витрати повітря і природного газу у складі робочих і еталонних засобів вимірювання витрати. Однак, на даний час, їх застосування є обмеженим внаслідок недостатньої точності і не регламентується чинними нормативними документами.


Проаналізовані також інші види робочих засобів обліку малих витрат природного газу, зокрема найбільш поширені серед них ПЛГ та нормативна і технічна база для їх метрологічних досліджень. Встановлено, що згідно чинної нормативної документації щодо процедури повірки ПЛГ як робоче середовище для її здійснення використовують повітря, незважаючи на те, що метрологічні характеристики ПЛГ при роботі на повітрі і на природному газі відрізняються, а також відсутні установки для метрологічних досліджень ПЛГ на природному газі.


Зроблений висновок про те, що за умови вдосконалення методу вимірювання витрати з використанням торцевих ЗП і досягнення підвищення точності останній може бути практично застосований для вирішення питань діагностування ПЛГ.


На підставі викладеного матеріалу обгрунтовано необхідність вдосконалення методу вимірювання витрати з використанням торцевих ЗП, сформульовано завдання, що потребують вирішення, і обгрунтовано напрямки дисертаційних досліджень.


 


У другому розділі здійснено теоретичне обгрунтування вдосконалення методу вимірювання витрати природного газу із застосуванням торцевих ЗП.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне