ОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ КОМБІНОВАНОГО ОЧИСНИКА ВОРОХУ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ :



Название:
ОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ КОМБІНОВАНОГО ОЧИСНИКА ВОРОХУ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


у вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету та завдання, об’єкт і предмет досліджень, методи досліджень, наведено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі «Аналіз технологічних процесів сепарації та конструктивних схем очисників вороху цукрових буряків» проведено аналіз технологій очищення вороху від домішок, конструкції очисників, а також обґрунтовано вибір робочого органу для проведення досліджень.


Теоретичному та експериментальному дослідженню процесів сепарації вороху коренеплодів із визначенням параметрів робочих органів очисників присвячені праці відомих учених Булгакова В.М., Василенка П.М., Гевка Б.М., Гевка Р.Б., Погорілого Л.В., Рогатинського Р.М., Савича П.В., Татьянка М.В., Хелемендика М.М, Шабельника Б.П., науковців Аванесова Ю.Б., Барановського В.М., Влас Н.Є., Гандзюка О.М., Гурченка О.П., Дубчак Н.А., Данильченка М.Г., Козіброди Я.І., Онищенка В.Б., Паньків М.Р., Русанова І.І., Смакоуза Г.М. та ін.


Проведений аналіз роботи відомих конструкцій очисників показав, що наявна сукупність недоліків їх роботи (незадовільне відокремлення домішок від коренеплодів і особливо налиплого грунту, їх пошкодження, динамічні навантаження на опори очисних валів тощо) значно обмежують їх застосування для очищення вороху коренеплодів. Найбільш перспективним напрямком є використання комбінованих очисників, які забезпечать одночасне відокремлення від коренеплодів вільного та налиплого ґрунту, рослинних домішок, мінімальні пошкодженнях коренеплодів у важких умовах збирання.


Тому в основу роботи покладено дослідження потенційних можливостей і обґрунтування раціональних параметрів комбінованого очисника (рис. 1), який являє собою транспортер 1, гірку 2 та встановлений у просторі жолоба 8 горизонтальний очисний вал 9, на барабані 10 якого закріплено пружні очисні елементи 11, що набрані з пучків ворсу 12. Жолоб утворено правою 3 та лівою 4 системами шнеків 5 круглого перерізу, осі 6 обертання яких розміщено на нижній вітці еліпса 7.


 


У другому розділі «Теоретичні дослідження технологічного процесу роботи комбінованого очисника вороху коренеплодів» теоретично обґрунтовано параметри жолоба шляхом дослідження взаємозв’язку секундної подачі вороху до очисника та його пропускної здатності й продуктивності роботи, а також кінематичного аналізу процесу взаємодії коренеплодів з рифом шнека. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины