МОДЕЛІ І МЕТОДИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ СИСТЕМ ВОДОПОСТАЧАННЯ МІСТ :



Название:
МОДЕЛІ І МЕТОДИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ СИСТЕМ ВОДОПОСТАЧАННЯ МІСТ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету і завдання дослідження, його об’єкт та предмет, розкрито наукову новизну та практичну цінність одержаних результатів.


У першому розділі виконано аналіз моделей розробки інформаційних систем управління розвитком СВ, визначено, що як модель розробки інформаційної технології підтримки прийняття стратегічних рішень при управлінні розвитком СВ має бути застосовано удосконалений вид спіральної моделі, відповідно якому кожен звій спіралі складається не з чотирьох, а з п’яти етапів: аналізу вимог, проектування, реалізації, тестування та дослідницької експлуатації. Остання стадії на кожному звії спіралі необхідна для перевірки адекватності вимог, ідей, що були закладені у розробку при проектуванні системи; саме на цій стадії визначаються потреби на вдосконалення та подальший розвиток, розширення та поглиблення властивостей інформаційної технології підтримки прийняття стратегічних рішень щодо розвитку СВ.


Проведено аналіз багатокритеріальної моделі для прийняття оптимальних рішень при управлінні розвитком СВ, яка описується кортежем [1]:


                                                  (1)


де  – постановка (тип) задачі; – множина допустимих розв’язків; – множина критеріїв; – множина шкал критеріїв; – відображення множини допустимих розв’язків у множину оцінок функціонування;  – правило розв’язання.


Множина критеріїв  для прийняття оптимальних рішень при управлінні розвитком СВ складається залежно від визначеної мети управління і включає економічні, технологічні та миттєві критерії. Різна природа критеріїв пов’язана з проблемою їх приведення до єдиної системи виміру. У досліджених роботах запропоновано приводити критерії до грошового еквіваленту, але таких підхід має як прихильників, так і противників.


В даному дослідженні для приведення критеріїв до єдиної міри автором запропоновано нечітко-інтервальний підхід, відповідно якому всі критерії їх шкали і параметри будуть задані вербально (лінгвістично) і адекватно формалізовані за допомогою нечітких інтервалів.


Проведений аналіз можливості використання методів експертних систем, нечітких систем, нечітко нейронних мереж, генетичних алгоритмів та інтелектуальних систем як технологій для підтримки прийняття стратегічних рішень при управління розвитком СВ. Результати аналізу визначили доцільність розробки методів, які об’єднають методи нечітких систем, так як вони містять адекватні методи для опису і формалізації лінгвістично заданих параметрів і методи експертних систем для забезпечення моделювання дії людини-експерта під час прийняття управлінських рішень щодо розвитку СВ.


Проведений аналіз програмних продуктів для управління розвитком СВ дозволив визначити вимоги до нової технології для підтримки прийняття рішень. Визначеність щодо вимог дозволяє розробити архітектуру та визначити програмні засоби для її реалізації, технології для підтримки прийняття рішень при управлінні розвитком СВ.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне