ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БАРАБАННИХ МЛИНІВ НА ОСНОВІ ВРАХУВАННЯ ПУЛЬСАЦІЙ ВНУТРІШНЬОКАМЕРНОГО ЗАВАНТАЖЕННЯ :



Название:
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БАРАБАННИХ МЛИНІВ НА ОСНОВІ ВРАХУВАННЯ ПУЛЬСАЦІЙ ВНУТРІШНЬОКАМЕРНОГО ЗАВАНТАЖЕННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


            У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, задачі досліджень, висвітлено наукову новизну та практичне значення роботи.


            У першому розділі «Стан проблеми та постановка задач дослідження» проаналізовано шляхи розв’язку проблеми подрібнення в барабанних млинах із коливним рухом внутрішньокамерного завантаження. Проблемність процесу тонкого диспергування спричинено протиріччям між відносною досконалістю сучасних технологій і обладнання та надзвичайно низькою енергетичною ефективністю процесів.


Традиційні тенденції розвитку барабанних млинів вичерпали свої можливості щодо підвищення ефективності процесу подрібнення. Запропоновані різноманітні пристрої для створення пульсаційного руху завантаження не набули широкого виробничого застосування внаслідок низької надійності та складності експлуатації. Існуючі способи створення пульсацій завантаження не були використані внаслідок низької надійності складних систем автоматичного керування робочим процесом млинів, а також через невизначеність умов виникнення автоколивань.


В роботах Девіса Е.В., Андреєва Е.Е., Олевського В.А., Маслова О.Г.,
Сокура М.І., Надутого В.П., Франчука В.П., Кириченка В.І., Младецького І.К.,
 Потураєва В.М., Іванова А.М., Науменка Ю.В., Сівка В.Й., Назаренка І.І., Богда-нова В.С., Свердліка Г.Й., Дмітрака Ю.В., Малярова П.В., Балахніної Є.Є.,
Матієги В.М., Трубіцина М.М. було розроблено основи динаміки робочих процесів барабанних млинів.


Нестійкі режими роботи барабанних млинів досліджувались Крюковим Д.К., Марютою А.М., Виноградовим Б.В., Новіцьким І.В., Сланевським А.В. та іншими. Однак застосування традиційних спрощених моделей фрикційних крутильних коливань завантаження внаслідок проковзування, на яких базуються існуючі тлумачення виникнення нестійких механічних режимів роботи барабанних млинів, приводить до неврахування низки параметрів. Це спричинює розбіжність одержуваних розрахункових результатів із експериментальними даними.


Для підвищення прогностичних можливостей моделювання пульсацій завантаження видається за доцільне застосування уявлень нелінійної динаміки систем зі змінними інерційними параметрами та механіки зернистого середовища.


Метою роботи є розробка наукових основ прогнозування пульсацій завантаження робочих камер барабанних млинів і створення на їх основі високоефективних процесів та обладнання для подрібнення будівельних матеріалів.


Наукова ідея роботи полягає у використанні динамічних моделей системи та реологічних моделей середовища для прогнозування та цілеспрямованого раціонального синтезування самозбудження пульсацій внутрішньокамерного завантаження з метою інтенсифікації процесу подрібнення в барабанних млинах.


            Основні робочі гіпотези полягають у такому:


            1. Чинниками стійкості обертання барабанного млина є варіації інерційних параметрів завантаження, а чинниками стійкості руху зсувного шару є варіації структурних характеристик завантаження.


            2. Параметри пульсацій завантаження залежать, перш за все, від швидкості обертання, а також від ступеня заповнення камери, гранулометричного складу завантаження та вмісту у ньому подрібнюваного матеріалу.


 


            На основі проведеного аналізу вибрано напрям і сформульовано задачі досліджень. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины