Управление переизмельчением горных пород при использовании зарядов с газообразующими компонентами :



Название:
Управление переизмельчением горных пород при использовании зарядов с газообразующими компонентами
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність роботи і показано зв'язок з науковими програмами, сформульовано мету та основні наукові й практичні задачі досліджень, наведено наукові положення, які виносяться на захист, показано наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів, а також рівень апробації результатів роботи.


У першому розділі розглянуто та узагальнено результати досліджень, а також досвід застосування різних конструкцій зарядів ВР у вітчизняній і зарубіжній практиці ведення вибухових робіт, використання яких дає можливість зменшити переподрібнення відбитої гірничої маси і підвищити інтенсивність і рівномірність її дроблення, виконано критичний аналіз їх ефективності.


Вивченню питання зниження переподрібнення та підвищення інтенсивності дроблення присвятили наукові роботи наступні вчені:
Є. Г. Баранов, О. О. Вовк, В. В. Воробйов, В. Д. Воробйов,
М. Ф. Друкований, Е. І. Єфремов, С. О. Жуков, В. М. Комір,
Ф. І. Кучерявий, Б. Н. Кутузов, М. Кук, В. М. Кузнєцов, В. П. Курінний,
В. Г. Кравець, І. Л. Кратковський, Р. С. Крисін, П. А. Мартинюк, Ю. С. Мец, Е. О. Мінделі, П. С. Миронов, В. Д. Петренко, М. Г. Петров,
Г. І. Покровський, В. М. Родіонов, В. Д. Рябченко, К. П. Станюкович,
П. Й. Федоренко, О. О. Фролов, О. Н. Ханукаєв та ін.


При цьому, не дивлячись на значні успіхи в розробці раціональних методів зниження переподрібнення і посилення дроблення гірських порід, на кар'єрах досі основна частка масових вибухів проводиться суцільними свердловинними зарядами штатних ВР. Виходячи з цього, глибоке вивчення даних проблем і розробка на основі отриманих результатів раціональних параметрів і конструкцій зарядів з газоутворюючими компонентами для зниження виходу переподрібнених фракцій при вибухах у гірських породах є важливим завданням, що дозволяє підвищити ефективність усього комплексу буропідривних робіт при відкритому видобуванні нерудних корисних копалин.


 


Другий розділ дисертації присвячений теоретичним дослідженням впливу процентного вмісту та крупності частинок недетонуючих газоутворюючих компонентів у заряді ВР на зміну тиску і температури продуктів детонації при вибуху.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины