ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ ІНСТРУМЕНТУ З КНБ ПРИ ЧИСТОВОМУ ТОЧІННІ ЗАГАРТОВАНИХ СТАЛЕЙ ЗА РАХУНОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІБРОСТІЙКОСТІ РІЗЦІВ



Название:
ПІДВИЩЕННЯ СТІЙКОСТІ ІНСТРУМЕНТУ З КНБ ПРИ ЧИСТОВОМУ ТОЧІННІ ЗАГАРТОВАНИХ СТАЛЕЙ ЗА РАХУНОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІБРОСТІЙКОСТІ РІЗЦІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми роботи, сформульовано мету та задачі досліджень, показано наукову новизну і практичну цінність отриманих результатів, наведені відомості про апробацію результатів та структуру роботи.


Перший розділ висвітлює проблеми пов’язані з вібраціями при точінні загартованих сталей інструментом з полікристалічних надтвердих матеріалів на основі КНБ. Наведені основні види коливань при точінні, джерела та механізм виникнення, та роль кожного виду в загальному рівні коливань технологічної системи верстат – пристосування – інструмент – деталь. Розглянуті частотні діапазони для автоколивань різних елементів технологічної системи. Проведено аналіз теорій збудження вібрацій технологічних систем при різанні металів. Розглянуто вплив різних параметрів процесу різання (геометричні параметри інструменту, режими різання та інше) на інтенсивність автоколивального процесу.


В результаті огляду методів контролю та реєстрації коливань при різанні та врахувавши всі переваги та недоліки різних методів було обґрунтовано вибір п'єзоелектричного вібровимірювального перетворювача для проведення дослідів, який по своїм характеристикам (чутливості, частотному діапазону, простоті й надійності конструкції) перевершував інші відомі віброперетворювачі.


Розглянуті методи керування та боротьби з вібраціями при різанні. Зазначено, що у світовій та вітчизняній практиці останнім часом все частіше для боротьби з вібраціями використовують конструкційні матеріали з високими демпфуючими властивостями. Перевагами гасіння коливань за допомогою сплавів з високим демпфуванням є простота (відпадає необхідність в спеціальних, іноді доволі складних віброгасних пристосуваннях), практична незалежність ефекту демпфування від частоти і, як правило, широка область робочих температур.


 


Огляд матеріалів з високими демпфуючими властивостями показав, що основним обмеженням широкого використання демпфуючих матеріалів в промисловості є висока вартість деяких матеріалів, їх малий асортимент, а також не завжди задовільний комплекс їх фізико – механічних характеристик, в першу чергу міцності. Були розглянуті сплави з оборотним мартенситним перетворенням, пружнодвійникуючі, з магнітомеханічним демпфуванням та сплави з різко вираженою гетерогенною структурою.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины