рОЗВИТОК МЕТОДІВ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ ПРИ НЕРУЙНІВНОМУ КОНТРОЛІ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ



Название:
рОЗВИТОК МЕТОДІВ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ ПРИ НЕРУЙНІВНОМУ КОНТРОЛІ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми дисертаційної роботи, сформульовано основну мету, об’єкт, предмет і задачі досліджень, стисло наводиться наукова новизна та практична цінність отриманих результатів, розкриті питання апробації результатів роботи на конференціях та їх висвітлення у спеціалізованих фахових виданнях.


У першому розділі роботи наведено класифікацію композиційних матеріалів, характерних для них дефектів, та методів їх виявлення.


Приведено класифікацію та проаналізовано особливості низькочастотних акустичних методів неруйнівного контролю з сухим контактом, що найчастіше використовуються для контролю композиційних матеріалів, виділено особливості кожного із них, недоліки та переваги їх застосування і запропоновано використовувати у якості досліджуваного фізичного методу контролю метод низькошвидкісного удару.


Метод низькошвидкісного удару заснований на аналізі імпульсу ударної взаємодії бойка вимірювального перетворювача і об’єкта контролю, при нанесенні точкового удару.


Проаналізовано існуючі інформаційні технології, які використовуються для обробки інформаційних сигналів при неруйнівному контролі композиційних матеріалів, їх переваги та недоліки, обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи.


Показано, що задачу підвищення чутливості методів і достовірності контролю можна вирішувати двома шляхами: 1 – удосконалення апаратних засобів неруйнівного контролю; 2 – удосконалення методів обробки сигналів, методів виділення діагностичних ознак та методів прийняття рішень.


Другий спосіб є приорітетнішим, так як дозволяє підвищити достовірність виявлення та розпізнавання дефекту при використанні існуючих приладів і систем контролю за допомогою ускладнення програмного забезпечення засобів неруйнівного контролю.


 


У другому розділі роботи обґрунтовано математичну модель для інформаційних сигналів, отриманих за допомогою методу низько-швидкісного удару, які досліджувалися в дисертаційній роботі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины