ОБОСНОВАНИЕ РАЦИОНАЛЬНЫХ РЕЖИМНЫХ И КОНСТРУКТИВНЫХ ПАРАМЕТРОВ ВАЛКОВЫХ ВИБРАЦИОННЫХ КЛАССИФИКАТОРОВ НОВОГО ТЕХНИЧЕСКОГО УРОВНЯ :



Название:
ОБОСНОВАНИЕ РАЦИОНАЛЬНЫХ РЕЖИМНЫХ И КОНСТРУКТИВНЫХ ПАРАМЕТРОВ ВАЛКОВЫХ ВИБРАЦИОННЫХ КЛАССИФИКАТОРОВ НОВОГО ТЕХНИЧЕСКОГО УРОВНЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовано актуальність теми роботи, сформульовано розв'язувану наукову задачу і її значення для науки і народного господарства, показано зв'язок роботи з науковими програмами і темами і роль автора в їхньому виконанні. Сформульовано мету робіт і задачі досліджень, об'єкт і предмет досліджень, наукові положення, що захищаються,  наукову новизну і практичну цінність результатів. Приведено дані про апробацію роботи, публікації її результатів, у загальному обсязі і структурі.


У першому розділі подано аналіз стану питання із застосування і досвіду експлуатації валкових класифікаторів, області їхнього використання, особливостях конструкції, перевагах стосовно найбільш розповсюдженому в гірничій промисловості вібраційному грохоченню. У процесі аналізу відзначене широке використання валкових класифікаторів у закордонній практиці видобутку і переробки корисних копалин. Зазначено, що близько 40 закордонних фірм тривалий час серійно випускають цей тип класифікаторів, запропоновано більше 50 різних моделей широкого типорозмірного ряду і великого спектру продуктивностей. Фірми Цемаг, Крупп Фердерстехник, Кгонен бертер, Берингер, Вестфаллише Машиненбаум (Німеччина), фірма Роксон (Фінляндія), компанія Шведала Индустри (Швеція), фірма Генерал Горидже і компанія Хевитт Роллинг (Великобританія), індійська компанія Елекон і іспанська Астека роблять валкові (роликові) грохоти різних типорозмірів для дрібного, середнього і великого грохочення на максимальну продуктивність 4000 т/год. для крупностей розділення 10-100 мм. Фахівцями інститутів Бєлмеханобр (Бєлгород), Тверського технічного університету  (м. Твер), Всеросійського НДІ  торф'яної промисловості (м. С.-Петербург) розроблені, випробувані і передані в експлуатацію валкові класифікатори для класифікації різної гірської маси. Важливим висновком аналізу роботи валкових грохотів є те, що в багатьох випадках їхня питома продуктивність у 2-2,5 рази вища за питому продуктивність нерухомих колосникових і вібраційних грохотів. В Україні фахівцями ДВНЗ "Національний гірничий університет", Кіровоградського інституту будівельних машин, Новокраматорського машзаводу, Луганського заводу гірського машинобудування, Куп'янського машзаводу розроблені, випробувані і серійно випускаються валкові грохоти для різних умов експлуатації. Вивчення досвіду їхньої роботи показало, що питомі показники з продуктивності, метало- і енергоємності в них вищі стосовно віброгрохотів аналогічних типорозмірів. Це вказує на перспективність використання цього типу машин. Істотною перевагою їх є висока ефективність класифікації вологих і липких матеріалів, що зафіксовано в різних умовах експлуатації валкових грохотів.


З огляду на важливість і масовість вібраційного грохочення в різних технологічних процесах, дослідженню грохочення, розрахункам грохотів і режимам їхньої роботи присвячено наукові праці багатьох учених: Баумана В.О.,  Берніка П.С., Блехмана І.І., Биховського І.І., Вайсберга Л.А., Гончаревича І.Ф., Гортинського В.В., Дирди В.І., Засельського В.І., Іскович-Лотоцького Р.Д.,    Картавого М.М., Круша І.І., Крюкова Б.І., Лаврова Б.П., Лапшина Є.С.,          Левенсона Л.Б., Надутого В.П., Непомнящого Є.О., Олевського В.А.,              Остапенка В.О., Перова В.О., Полуляха О.Д., Потураєва В.М., Учителя О.Д., Франчука В.П.,   Червоненка А.Г., Шевченка Г.О., Ярошевича М.П. та ін.


 


Виконаний аналіз показав, що для удосконалювання валкових грохотів, їхнього проектування і створення для складних умов експлуатації в гірничій промисловості недостатньо повно розроблено методи розрахунку конструктивних і технологічних параметрів, що враховують вплив найбільш істотних факторів, не встановлено найбільш впливові з них і області їхнього найбільшого впливу при варіюванні. Необхідність вирішення цих питань виникла при створенні нового покоління валкових грохотів для умов дрібної класифікації липкої гірської маси підвищеної вологості, що мають високі ефективність і продуктивність. Потрібні були додаткові дослідження, науковою задачею яких було встановлення залежностей продуктивності й ефективності класифікації від властивостей гірської маси, режимних і конструктивних параметрів з наступною модельною ідентифікацією роботи машини.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины