РОЗРОБКА КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ І ПОКРИТТІВ НА ОСНОВІ дибориду титану-хрому ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗНОСОСТІЙКОСТІ ТИТАНОВИХ СПЛАВІВ в УМОВах ФРЕТИНГ- КОРОЗІЇ :



Название:
РОЗРОБКА КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ І ПОКРИТТІВ НА ОСНОВІ дибориду титану-хрому ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗНОСОСТІЙКОСТІ ТИТАНОВИХ СПЛАВІВ в УМОВах ФРЕТИНГ- КОРОЗІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі розкрито важливість вибраної проблеми, обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та завдання дослідження, викладено наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів, зазначено джерела апробації та публікації основних положень дисертації.


У першому розділі викладено сучасні уявлення про фретинг-корозію. Розкрито характерні особливості фретинг-корозії порівняно з іншими видами руйнування поверхні. Окреслено можливі заходи щодо боротьби та запобігання фретинг-корозії.


Проведено аналіз сучасних методів нанесення зносостійких покриттів з композиційних матеріалів. Вибраний у дисертаційній роботі метод електроіскрового легування (ЕІЛ) є перспективним способом нанесення покриттів. Основні переваги цього методу полягають у можливості перенесення на поверхню, що обробляється, будь-яких струмопровідних матеріалів, включаючи тугоплавкі метали та сполуки, у високій міцності зчеплення зміцнювального шару з основою, а також у можливості локального нанесення покриттів без суттєвої деформації деталей.


Як зміцнювальні розглянуто матеріали на основі тугоплавких боридів, які застосовуються для виготовлення деталей, що працюють за умов інтенсивного зношування. Виявлено, що висока зносостійкість композитів даного класу визначається їхнім структурно-фазовим складом та комплексом високих фізико-механічних властивостей. Установлено, що дотепер майже не приділялася увага розробленню антифрикційних матеріалів на основі дибориду титану-хрому для екстремальних умов експлуатації за фретинг-корозії.


 


Композиційні матеріали на основі тугоплавких сполук титану з металевою зв’язкою набули широкого застосування як електроди для електроіскрового легування. Саме тому в роботі розглянуто наявні ЕІЛ-покриття на основі дибориду, карбіду та нітриду титану: особливості формування, фізико-механічні та триботехнічні властивості.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины