ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ БЕЗЦЕНТРОВОГО ШЛІФУВАННЯ ТІЛ КОЧЕННЯ РОЛИКОПІДШИПНИКІВ В УМОВАХ ПЕРЕНАЛАГОДЖУВАЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА



Название:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ БЕЗЦЕНТРОВОГО ШЛІФУВАННЯ ТІЛ КОЧЕННЯ РОЛИКОПІДШИПНИКІВ В УМОВАХ ПЕРЕНАЛАГОДЖУВАЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, об’єкт, предмет досліджень та завдання, які розв’язуються в роботі. Окреслено наукову новизну і практичне значення отриманих результатів. Наведено інформацію про апробацію, структуру та обсяг роботи. Сформульовано основні положення, що розглядаються в дисертаційній роботі, та найважливіші результати, що виносяться на захист.


У першому розділі на підставі аналізу досліджень попередніх вчених: Якімова А.В., Ящерицина П.І., Сипайлова, В.А., Резнікова А.Н. Новосьолова Ю.К., Маталіна А.А. Балакшина Б.С, виробничих дефектів роликів та їх заготовок встановлено, що існуючі технології не забезпечують необхідної продуктивності та якості їх виготовлення.


На підставі узагальнення результатів багатьох досліджень відомих вчених: Якімова А.В., Ящерицина П.І., Сипайлова, В.А., Корольова А.В., Рижова Е.В., приведено якісну характеристику впливу технологічних чинників шліфувальних операцій на показники якості оброблених поверхонь обертання деталей. Аналіз даних дозволив дати якісну та кількісну оцінку взаємовпливу методів формоутворення поверхонь обертання деталей та експлуатаційних вимог до поверхонь обертання роликів, що послужило основою для моделювання зв’язків конструктивно-технологічних чинників, технологічних операцій з показниками якості виробів.


Дослідженнями Рижова Е.В. встановлено , що найбільший вплив на вібрації роторних систем спричиняють активні елементи підшипника – кільця і тіла обертання. Причому, якщо обертається внутрішнє кільце, то точність його геометричних форм і тіл кочення мають вирішальне значення.


Аналіз виробничих дефектів, що проводився Кудіновим В.А., Корсаковим В.С., Левіним М.А показав, що причинами виникнення похибок форми під час безцентрового шліфування роликів є вібрації елементів технологічної системи ВПІД, що виникають під час шліфування. Попередні дослідження таких вчених як Епіфанова Г.І. та Горбунова Б.І. показали, що рівень вібрації і шуму роликопідшипників знижується з покращенням (до певної межі) шорсткості.


Зниження температури в зоні різання та забезпечення необхідних параметрів шорсткості роликів залишається на сьогоднішній день актуальною проблемою, яка може бути вирішена на основі комплексного підходу до дослідження й моделювання зв’язків технологічних чинників формоутворення з показниками якості поверхонь на формоутворюючих операціях чорнового та напівчистового шліфування. Це дало змогу окреслити основний напрям дослідження, що спрямований на вдосконалення технології механічного оброблення роликів для досягнення необхідних параметрів якості поверхонь кочення.


Сформульовано мету та задачі дослідження.


У другому розділі розглянуто теоретичні питання забезпечення точності безцентрового шліфування на основі профілювання та правлення ведучого круга під час оброблення конічних поверхонь з урахуванням принципу лінійного контакту заготовки і базовими елементами верстата.


Змодельовано координатну схему профілювання ведучого круга під час безцентрового, абразивного оброблення. На рис. 1 приведена загальна координатна схема, що складається з координатної системи ролика О0X0Y0Z0, координатної системи шліфувального круга О1X1Y1Z1, координатної системи ведучого барабана О2X2Y2Z2.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины