Інформаційні технології підтримки управлінських стратегій в корпоративних ієрархічних системах з розмитою структурою



Название:
Інформаційні технології підтримки управлінських стратегій в корпоративних ієрархічних системах з розмитою структурою
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи, сфор­му­льо­вано мету і задачі наукового дослідження, наукову новизну і практичне значення, подано відомості про особистий внесок автора, апробацію та струк­туру роботи.


У першому розділі проведено аналіз процесу синтезу стратегій коор­ди­нації в ієрархічних системах управління. Показано, що задачу координації доцільно розглядати в широкому та вузькому розуміннях. Задача координації в широкому розумінні – це модифікація структури системи управління, тобто вибір «опти­мальної моделі взаємозв’язку» між центрами прийняття рішень, по якій розповсюджується координаційний сигнал. Задача координації в вузь­кому розумінні полягає у виборі «оптимального координаційного сигналу», який при роз­повсюдженні ієрархічною системою дозволяє спрямувати та син­хронізувати діяльність центрів прийняття рішень для досягнення глобаль­ної мети функціонування системи.


Розглянуто  процес  структурної  декомпозиції  ієрархічної  системи, за яким можна виділити <Pi, i = 1, n> локальних  процесів  для  кожного і-рівня.  При  цьому маємо <Vmi >  – вхідних потоків та набір виходів: <Umki > – ресурсних, <Umii >  – інформаційно-керуючих  з  параметрами <yif, yiw>. На ос­но­ві інформаційного забезпечення така система дає змогу виробляти коор­ди­нуючі стратегії для вирішення завдання вибору оптимального цільо­вого рішення.


З аналізу елементів теорії прийняття ціле-орієнтованих рішень в умовах ризику і невизначеності визначена роль формування управлінських стратегій в логістичній ієрархічній системі.  З цією метою розглянуто модель прий­няття ефективних рішень в умовах невизначеності при оптимізації сис­тем логістики. При цьому структуровано інформаційні і ресурсні потоки в об’єктах керування логістичних систем.


За результатами досліджень отримано схемну модель коор­ди­на­цій­ного управління ієрархічною системою (рис.1) з розподіленою структурою і кластерами «клієнт – постачальник – корпоративна система», яка відображає як інформаційні так і ресурсні потоки та процеси управління ними.


 


Для цієї ієрархій на основі аналізу проблеми створення логістичних систем в структурі ієрархії корпорації з виробничою спеціалізацією виділено  функціональні блоки логістичної інфраструктури. В результаті отримано струк­туру інформаційної логістики, яка наведена в роботі. Ця інформаційна ло­гістика описує потік даних, який пов'язує постачання, виробництво та збут і складається з підсистем зберігання, аналізу та накопичення даних і системи під­тримки прийняття рішень, яка, у свою чергу, забезпечує інтеграцію і син­тез стратегій.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины