УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ МЕХАНИЗИРОВАННОЙ СВАРКИ В СМЕСИ ЗАЩИТНЫХ ГАЗОВ СО2+Аг ПАРОПРОВОДОВ ТЕПЛОВЫХ ЭЛЕКТРОСТАНЦИЙ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ЭКСПЛУАТАЦИОННЫХ ХАРАКТЕРИСТИК



Название:
УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ МЕХАНИЗИРОВАННОЙ СВАРКИ В СМЕСИ ЗАЩИТНЫХ ГАЗОВ СО2+Аг ПАРОПРОВОДОВ ТЕПЛОВЫХ ЭЛЕКТРОСТАНЦИЙ ДЛЯ ПОВЫШЕНИЯ ЭКСПЛУАТАЦИОННЫХ ХАРАКТЕРИСТИК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і задачі досліджень, визначено наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів, вказано на зв’язок дисертації з науковою тематикою, галузевими та державними планами і програмами. Визначено особистий внесок здобувача у вирішенні науково-технічної задачі удосконалення процесу механізованого зварювання теплостійких перлітних сталей в суміші захисних газів CO2+Ar. Наведено дані про апробацію матеріалу дисертації та кількість публікацій з її тематики.


У першому розділі  проведено аналіз літературних джерел за напрямками досліджень вітчизняних і закордонних вчених з питань технології дугового зварювання теплостійких Cr-Mo-V перлітних сталей, що довготривало працюють в умовах повзучості і малоциклової втоми. Розглянуті існуючі точки зору відносно підвищення ресурсу експлуатації зварних з’єднань з сталей.


На підставі аналізу відомих технологій та особливостей пошкоджуваності зварних з’єднань при довготривалій експлуатації в умовах повзучості і малоциклової втоми, обґрунтовано доцільність та запропоновано удосконалений технологічний процес механізованого зварювання в суміші захисних газів CO2+Ar.


У другому розділі  наведено загальну методику та представлені методи експериментальних досліджень. Показано, як на основі моделювання зварювального нагрівання та практичної реалізації запропонованої удосконаленої технології, отримані зварні з’єднання з покращеними якісними характеристиками.


Дослідження пошкоджуваності, структури та властивостей зварних з’єднань виконувалися на зразках виготовлених за штатною та запропонованою технологіями.


Для досліджень застосовувалися методи: мікроструктурний, електронномікроскопічний і мікрорентгеноспектральний. Повзучість вивчали на стандартних зразках шляхом використання установок АИМА-5-2 та ИП-4М.


Визначення механічних властивостей (мікротвердість, міцність, довговічність та інші) виконувались з використанням сучасних універсальних засобів.


Третій розділ присвячений технологічним особливостям пошкоджуваності зварних з’єднань із теплостійких перлітних сталей (12Х1МФ, 15Х1М1Ф) при довготривалій експлуатації в умовах повзучості та малоциклової втоми

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины