АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ НАДІЙНОСТІ СУКУПНОСТІ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ В УМОВАХ ШИРОКОГО ПРОМИСЛОВОГО ЗАСТОСУВАННЯ :



Название:
АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ НАДІЙНОСТІ СУКУПНОСТІ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ В УМОВАХ ШИРОКОГО ПРОМИСЛОВОГО ЗАСТОСУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі розглянуто сучасний стан проблеми і перспективи автоматизації МО ЗВТ на промислових підприємствах. Проведено аналіз основних задач МО ЗВТ, які підлягають автоматизації, а також огляд робіт зі стандартизації, методів теорії МН ЗВТ, оптимізації процесів МО ЗВТ,  методів визначення науково-обгрунтованих МПІ, методик автоматизованого розв’язку задач аналізу надійності технічних систем описаних у національних і закордонних джерелах інформації. Проведений аналіз показав, що більшість представлених рішень в області автоматизації метрологічного забезпечення не включають процедур розв’язку  задач оптимізації параметрів МО ЗВТ та необхідність  впровадження  методів статистичного аналізу у задачах автоматизованого управління СМО ЗВТ  при обмеженій  кількості статистичної інформації про відмови ЗВТ. Аналіз  розвитку моделювання процесу експлуатації ЗВТ і виникнення відмов,  показав необхідність проведення досліджень методів теорії надійності ЗВТ при синтезі моделей оцінки і аналізу комплексних показників надійності в процесі експлуатації ЗВТ на підприємствах. Недостатньо досліджені властивості дискретно-безперервної моделі експлуатації і МО ЗВТ ставлять задачу обґрунтованого  вибору математичних моделей відмов і отримання нових залежностей показників надійності ЗВТ від параметрів СМО ЗВТ.


Проведений аналіз дозволив сформулювати основну наукову задачу удосконалення  методів оцінки і аналізу показників надійності ЗВТ та розробки засобів її автоматизованого розв’язку в  режимі АРМ метролога, що дозволить проводити діагностику і аналіз показників надійності сукупності ЗВТ з наступним вибором оптимальних параметрів СМО ЗВТ при мінімальних часових та вартісних витратах.


У другому розділі обґрунтовано вибір напряму дослідження, проведено аналіз  методів  вирішення  задач  аналізу  надійності  ЗВТ  і  їх  порівняльні  оцінки,


розроблено загальну методологію дисертаційного дослідження.


Описано і проведено аналіз методів і моделей теорії МН ЗВТ (моделі дрейфу в часі МХ ЗВТ), методів синтезу функцій розподілу нормованих похибок протягом часу напрацювання на метрологічну відмову. Розглянуті питання моделювання процесу експлуатації і МО ЗВТ на виробництві, виконано уточнення розв’язку задачі оптимізації параметрів МО ЗВТ методом статистичних випробувань Монте-Карло для марківської моделі експлуатації 10-ти станів.


 


Проведене  дослідження аналітичних моделей експлуатації і МО ЗВТ для вибору базової моделі аналізу показників надійності ЗВТ (моделі 6-ти основних станів ЗВТ: марківська, спрощена модель, дискретно-безперервна) показало переваги апарату дискретно-безперервного моделювання процесу експлуатації і МО ЗВТ та можливість застосування даного математичного апарату для довільних законів розподілу ймовірності виникнення відмов. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины