ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ АСИНХРОННОГО МОТОР-ВЕНТИЛЯТОРА ДЛЯ ТЕПЛОВОЗА ПУТЕМ ЭКРАНИРОВАНИЯ КОРОТКОЗАМЫКАЮЩИХ КОЛЕЦ ОБМОТКИ РОТОРА



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ АСИНХРОННОГО МОТОР-ВЕНТИЛЯТОРА ДЛЯ ТЕПЛОВОЗА ПУТЕМ ЭКРАНИРОВАНИЯ КОРОТКОЗАМЫКАЮЩИХ КОЛЕЦ ОБМОТКИ РОТОРА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1)   ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


 У першому розділі "Аналіз  існуючих  конструкцій  і  умов  роботи  асинхронних мотор-вентиляторов  на  тепловозах" проведено аналіз конструкцій, енергетичних характеристик і умов роботи існуючих мотор-вентиляторів для тепловозів, що експлуатуються в Україні і в далекому зарубіжжі.


Існуючі приводи вентиляторів на постійному струмі для охолодження тепловозного дизеля мають підвищені габарити і масу. Серійні асинхронні електроприводи на змінному струмі не економічні при релейному одношвидкісному регулюванні або мають складні конструкцію і електричну схему керування при двошвидкісному регулюванні. Асинхронні мотор-вентилятори з поворотними лопатями недоцільні із-за підвищеної складності конструкції і технології виготовлення механічної частини. Частотний електропривод і фазовий для двоконтурних систем охолодження  дизеля вимагають установки в кожен контур перетворювача частоти або перетворювача напруги, що підвищує вартість і зменшує надійність двоконтурної системи охолодження  дизеля. Розроблені раніше конструкції асинхронних мотор-вентиляторів для регулювання частоти обертання зміною напруги на обмотці статора мають низьку технологічність при серійному виробництві і недостатню конструктивну надійність в тяжких умовах експлуатації тепловоза.


Аналіз дозволив зробити висновок про необхідність вирішення низки наукових задач для створення високоефективного, технологічного і надійного асинхронного мотор-вентилятора для регулювання частоти обертання зміною напруги на обмотці статора для більш економічної системи охолодження тепловозного дизеля.


 


У другому розділі  "Регулювання  асинхронних мотор-вентиляторов від  генератора  енергопостачання  в  експлуатаційних  режимах тепловоза" проведені дослідження способу регулювання частоти обертання асинхронних мотор-вентиляторів напругою від генератора енергопостачання тепловоза (ГЕТ), який виконує в даний час такі основні функції на тепловозі: 1) збуджує тяговий синхронний генератор (ТСГ) через керований тиристорний випрямляч, забезпечуючи спільно з керованим випрямлячем тягові режими роботи тепловоза і режим електродинамічного гальмування; 2) підтримує на виході напругу пропорційно частоті (крива 1 рис. 1) для живлення серійних мотор-вентиляторів, які працюють в релейному режимі. ТСГ і ГЕТ виконані на тепловозі конструктивно в одному корпусі. Така конструкція називається тяговим агрегатом.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины