РАЦИОНАЛЬНЫЕ РЕЖИМЫ ОТПУСКА ТЕПЛОТЫ ЦЕНТРАЛИЗОВАННЫМИ И АВТОНОМНЫМИ ИСТОЧНИКАМИ ПРИ ИХ СОВМЕСТНОМ ФУНКЦИОНИРОВАНИИ :



Название:
РАЦИОНАЛЬНЫЕ РЕЖИМЫ ОТПУСКА ТЕПЛОТЫ ЦЕНТРАЛИЗОВАННЫМИ И АВТОНОМНЫМИ ИСТОЧНИКАМИ ПРИ ИХ СОВМЕСТНОМ ФУНКЦИОНИРОВАНИИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступові обґрунтовано актуальність теми, доведені мета та основні завдання досліджень, охарактеризовані новизна, теоретична та практична цінність отриманих результатів, доведені дані про апробацію та публікацію основних наукових положень, які вміщує дисертація.


У першому розділі розглянуті стан та проблеми розвитку централізованого теплопостачання, а також основні напрямки у галузі раціонального управління складними технічними системами. Ці питання розглядались у роботах Хрильова Л.С., Смирнова І.Л., Соколова Є.Я., Чистовича С.А., Тарадая О.М., Юфа Ф.І., Редько А.Ф., Стоянова Ф.А., Ткаченко С.Є., Андрійчука Н.Д., Олексюка А.О., Мазуренко А.С., Маляренко В.А., Андрєєва С.Ю. та інші.


Централізоване теплопостачання надає можливості добитися суттєвої економії паливно-енергетичних ресурсів за умови оптимальної конфігурації енергогенеруючого обладнання, а також за умови оптимального управління відпуском теплоти. Разом з наявними перевагами для СЦТ властива низка суттєвих недоліків. Основні з них наступні:


-        надзвичайно високі транспортні втрати у зв’язку з довжиною та розгалуженістю теплових мереж;


-        незручності оптимального управління, пов’язані з високою інерційністю та суттєвим часом транспортного спізнення теплоносія (ТСТ), що спричиняє значні «перетопи» та «недотопи» під час регулювання;


-        вразливість системи, коли окремі аварії спричиняють відключення цілих кварталів та навіть жилих районів;


-        практична неможливість управляти відпуском теплоти у квартирі, оскільки це може спричинити гідравлічне розрегулювання системи в цілому.


На відзнаку від централізованих систем теплопостачання, усі перелічені вище недоліки відсутні у індивідуальних системах. Одночасно індивідуальним системам властивий свій ряд технічних, екологічних та економічних недоліків.


У дисертаційній роботі пропонується об’єднати централізовані та локальні (автономні квартирні електрокотли) джерела теплоти у єдину систему теплопостачання

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины