ПОВЫШЕНИЕ ЭНЕРГОЭФФЕКТИВНОСТИ СУШКИ И РАЗОГРЕВА ПРОМЕЖУТОЧНЫХ КОВШЕЙ МНЛЗ ПУТЕМ УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ СИСТЕМЫ ОТОПЛЕНИЯ



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭНЕРГОЭФФЕКТИВНОСТИ СУШКИ И РАЗОГРЕВА ПРОМЕЖУТОЧНЫХ КОВШЕЙ МНЛЗ ПУТЕМ УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ СИСТЕМЫ ОТОПЛЕНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовані мета і завдання дослідження. Наведені нові наукові результати, отримані в роботі, показана їх практична цінність, визначено особистий внесок здобувача, представлені відомості про апробацію роботи.


У першому розділі дисертаційної роботи розглянуті актуальні завдання модернізації стендів сушки та розігріву проміжних ковшів МБЛЗ, методи і результати їх досліджень, а також виконано огляд сучасних методів моделювання складного теплообміну в високотемпературних пристроях з відкритим полум'ям.


Аналіз науково-технічної літератури показав, що найбільш актуальними науковими напрямками підвищення ефективності роботи стендів сушки і розігрівання проміжних ковшів є:


-  підвищення якості розігріву футеровки проміжного ковша, а саме рівномірності і стандартності нагріву на основі управління процесами руху газів в робочому просторі промковша, зокрема, шляхом зміни числа і розташування пальникових пристроїв;


-  скорочення витрат енергії шляхом зменшення тривалості періодів сушки і розігріву футеровки проміжного ковша шляхом розробки більш ефективних і безпечних температурних режимів;


-  зменшення витрат енергії шляхом застосування компактних теплоутилізуючих пристроїв, які можуть розміщуватися на кришці стенда розігріву промковша.


Відомі інженерні методи розрахунку та математичні моделі сушки і розігріву стальковшів мають певні недоліки, до яких, насамперед, відноситься відсутність обліку локальних впливів пальникових пристроїв на розігрів футеровки та відповідного впливу тиску пари в порах монолітного бетону при його сушці. На основі сучасних методів моделювання можливе створення чисельної моделі теплової роботи стендів сушки і розігріву проміжного ковша, яка дозволяє досліджувати процеси складного тепло- і масообміну з урахуванням конструктивних особливостей стендів і температурних режимів їх роботи.


 


У другому розділі дисертаційної роботи наводиться опис основних теплофізичних процесів, які впливають на сушку і розігрів промковша. З урахуванням прийнятих припущень і обмежень сформульована математична постановка задачі тепло- і масообміну при сушці і розігріві проміжного ковша, яка представляє собою систему диференціальних рівнянь другого порядку.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины