ВИМІРЮВАННЯ ЗАЙМАНОЇ ШИРИНИ СМУГИ ЧАСТОТ ВИПРОМІНЮВАННЯ ТА АЛГОРИТМИ ЧАСТОТНОГО ПЛАНУВАННЯ :



Название:
ВИМІРЮВАННЯ ЗАЙМАНОЇ ШИРИНИ СМУГИ ЧАСТОТ ВИПРОМІНЮВАННЯ ТА АЛГОРИТМИ ЧАСТОТНОГО ПЛАНУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і завдання досліджень. Визначено наукову новизну роботи та її практичне значення. Наведено дані про особистий внесок автора, апробацію результатів дисертації, публікації та структуру й обсяг роботи.


Перший розділ роботи має постановчий характер. Проведено аналіз міжнародних та вітчизняних нормативних документів щодо використання та управління використанням радіочастотного ресурсу, який засвідчив, що в умовах постійного і швидкого зростання кількості радіоелектронних засобів, існує потреба у постійному адекватному розвитку всіх факторів, від яких залежить ефективне використання РЧР, беззавадова робота РЕЗ, вдосконалення та розширення номенклатури телекомунікаційних послуг.


Відомі алгоритми частотного планування призначені для побудови мереж однотипних РЕЗ. Наряду з розвитком та вдосконаленням таких алгоритмів, актуальною є розробка алгоритмів та програмних продуктів для повного звільнення частотних смуг та нових частотних призначень РЕЗ за критерієм ЕМС та з урахуванням економічної складової запланованих заходів.


Номенклатура параметрів радіовипромінювань, які впливають на ефективне використання спектра, включає займану ширину частотної смуги. Звідси випливає актуальність розробки та вдосконалення методик та засобів вимірювання ЗШСЧ. Обґрунтована необхідність запровад-ження в Україні контролю ЗШСЧ за- методом, що передбачає відповідні дослідження і розробку апаратурно-програмних засобів.


 


Другий розділ роботи присвячений розробці алгоритмів і програм частотного планування із повним звільненням частотної смуги. З огляду на велику кількість РЕЗ у країні одночасний перерозподіл частотних присвоєнь у її межах потребує значних часових витрат та готовності відповідних баз даних. Простіше його реалізовувати поетапно в регіонах. За базову територію, яка використовується під час територіальної ідентифікації РЕЗ доцільно використати область.


 


Оскільки більшість РЕЗ області зосереджена у обласному центрі, який може бути в межах чи поза межами відстані прямої видимості до границь з сусідніми регіонами, доцільно ввести код належності РЕЗ до обласного центру (столиці країни). Тоді множину РЕЗ у обласному центрі не у всіх випадках потрібно перевіряти на забезпечення ЕМС з РЕЗ, що розміщені у сусідніх регіонах. Наприклад, для РЕЗ у м. Луцьку перевіряється ЕМС з іншими РЕЗ у м. Луцьку, з РЕЗ у Волинській та Рівненській областях. У розділі розглянуто структуру створеної бази даних з параметрами та координатами РЕЗ. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины