МЕТОДЫ И МОДЕЛИ МНОГОКРИТЕРИАЛЬНОЙ ОПТИМИЗАЦИИ УПРАВЛЕНИЯ ПРОИЗВОДСТВЕННЫМИ ОБЪЕКТАМИ В УСЛОВИЯХ НЕОПРЕДЕЛЕННОСТИ



Название:
МЕТОДЫ И МОДЕЛИ МНОГОКРИТЕРИАЛЬНОЙ ОПТИМИЗАЦИИ УПРАВЛЕНИЯ ПРОИЗВОДСТВЕННЫМИ ОБЪЕКТАМИ В УСЛОВИЯХ НЕОПРЕДЕЛЕННОСТИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми, визначена мета, задачі та об’єкт дослідження, сформульована наукова новизна та практична значимість отриманих результатів.


В першому розділі розглянуті основні підходи до формалізації  управління, проведено аналіз моделей багатокритеріальної оптимізації, виконана оцінка можливостей їх застосування в умовах невизначеності.


Оскільки мета управління у виробничих системах, що працюють в умовах невизначеності, не може бути однозначно задана, це збільшує елементи ризику при прийнятті управлінських рішень. Особливість управління в умовах невизначеності полягає в тому, що в ній вибір керуючих впливів здійснюється в залежності від ситуації. Показано необхідність адаптації й доопрацювання інформаційно-структурного підходу до моделювання процесу управління виробництвом в нестаціонарних умовах функціонування.


Встановлено, що в рамках ситуаційного управління перспективними є методи скаляризаціі векторних оцінок, які ґрунтуються на перетворенні багатокритеріальної оптимізації із застосуванням багатокритеріальної функції корисності, методи аналізу ієрархій, які основані на використанні порівнянних оцінок об'єктів за критеріями із застосуванням матриць парних порівнянь, методи лексикографічної оптимізації та теорії нечітких множин.


Запропоновано модель структуризації взаємодій процесу управління в умовах невизначеності на базі встановлення взаємозв'язків структурних складових механізму управління, регулюючих засобів, результатів та джерел управляючих впливів з умовами функціонування виробництва.


 


У другому розділі наводиться опис розроблених моделей та інформаційних технологій ситуаційного управління в умовах невизначеності та перелік можливих дій з вироблення стратегій управління. Для цього необхідно класифікувати інформаційні ситуації, що виникають на різних етапах управління. Якість класифікації залежить від об'єктивності завдання класів в просторі ознак.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины