МОДЕЛИРОВАНИЕ ВИБРОАКУСТИЧЕСКИХ ПРОЦЕССОВ В ОБОРУДОВАНИИ РЕСТОРАННОГО ХОЗЯЙСТВА



Название:
МОДЕЛИРОВАНИЕ ВИБРОАКУСТИЧЕСКИХ ПРОЦЕССОВ В ОБОРУДОВАНИИ РЕСТОРАННОГО ХОЗЯЙСТВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

(1) ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи та сформульовано мету та завдання досліджень. Наведено екологічні аспекти віброакустики технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства. Виявлено, що ВАХ ряду машин не повною мірою задовольняють сучасним допустимим нормам, тому їх ВАХ потребують поліпшення. Для вирішення цієї проблеми необхідно дослідити віброакустичні процеси, що виникають в обладнанні ресторанного господарства.


У першому розділі «Аналітичний огляд інформаційних джерел щодо конструкцій обладнання й моделюванні віброакустичних процесів»  розглянуті причини виникнення шуму та механічних коливань в обладнанні. Розглянуто існуючі динаміко-акустичні моделі, що описують віброакустичні процеси в обладнанні ресторанного господарства. Всі розглянуті методи мають обмежене застосування, що  пояснюється складністю конструкцій обладнання та відсутністю можливості врахування впливу на ВАХ акустичних умов приміщення. Серед обладнання ресторанного господарства найбільше відхиляється від норм механічне обладнання, особливо подрібнювальне та очищувальне. Проведений аналіз конструкцій такого обладнання дозволив обрати  об’єктами дослідження машину очищення корнебульбоплодів МОК-150 та машину для нарізання овочів Robotcoupe CL30. ВАХ цих машин не відповідають існуючим санітарним нормам, однак за всіма іншими показниками вони є конкурентоспроможними.


У другому розділі «Загальна методика виконання дисертаційної роботи» на підставі проведеного аналітичного огляду інформаційних джерел  було обґрунтовано напрям та завдання досліджень, що дозволять вивчити процес формування ВАХ машин і на його основі розробити математичні моделі для розрахунку віброакустичних процесів (ВАП) в обладнанні з урахуванням акустичних умов приміщення. Оскільки механічне обладнання ресторанного господарства здебільшого являє собою складні механічні системи, при розрахунках їх ВАХ доцільно створювати моделі з великою кількістю елементів. Розрахунок таких моделей аналітично практично не можливий, тому для вирішення цього завдання доцільно використовувати чисельні методи. Наведено загальну характеристику  чисельних методів, що можна використовувати для акустичного та механічного розрахунку технологічного обладнання. В якості робочого варіанту було прийнято використання методу кінцевих елементів (МКЕ). Представлено програми, за допомогою яких можна проводити моделювання конструкцій обладнання з використанням МКЕ. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины