ТЕХНОЛОГІЯ ПІДНІМАННЯ ВЕЛИКОРОЗМІРНИХ ПОКРИТТІВ З ОДНОЧАСНИМ ВЛАШТУВАННЯМ ПОСТІЙНИХ ОПОР :



Название:
ТЕХНОЛОГІЯ ПІДНІМАННЯ ВЕЛИКОРОЗМІРНИХ ПОКРИТТІВ З ОДНОЧАСНИМ ВЛАШТУВАННЯМ ПОСТІЙНИХ ОПОР
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність і необхідність теми дослідження, об’єкт і предмет дослідження, сформульовано мету та робочу гіпотезу, основні завдання і методи дослід­жен­ня, інформаційна основа, визначені наукова теоретична і прак­тична цінність роботи, зазначено особистий внесок здобувача в наукові праці, опуб­ліковані у співавторстві, наведено відомості про апробацію результатів роботи та публікації.


У першому розділі наведено результати аналізу наукової інфор­мації з різних джерел, подана структурно-логічна схема проведення дослід­ження. Пошук і вибір об’єктів-представників виконувався з науково-технічних, проектних, учбових, до­ві­д­­кових, архітектурно-будівельних і інших джерел, які мали місце в різних публіка­ціях, а також в мережі “Inte et.


Серед головних вимог був пошук характерних об’ємно-планувальних та конст­руктивних рішень і визначення таких ознак одноповерхових будинків і споруд, для яких можливо при проектуванні застосовувати велико­роз­мірні покриття пов­ної заво­д­ської готовності. Велико­роз­мір­ними будівлями і спору­дами раніше вважалися об’єкти, в яких відстань між опо­рами несучих конструкцій пере­вищувала 40 м. Зараз цей розмір значно збільшений і може досягати 200 м. У про­ми­словому будів­ництві це складальні цехи маши­нобудівних, суднобудівних, літакобудівних заводів, ангари, елінги тощо. Системи, що перекривають такі прольоти, проектуються най­частіше одно­­про­гоновими.


Ці покриття, як і при використані традиційних кранових методів монтажу, ви­ко­­ну­ємих на про­ектних відмітках, необхідно спочатку збирати на низьких ришту­ваннях безпосе­ред­ньо в зоні монтажу або на площадках укрупнювального складання кон­стру­кцій і транспортувати в зону монтажу, якщо це дозволяють розміри блоку покриття і є відпо­відні транспортні засоби, а потім, одним із примусових методів (під­ро­­щуван­ням або пересуванням по напрямним) шляхом підтягування чи ви­штовху­вання, дос­та­в­ляти на проектні відмітки.


           З урахуванням визначених характерних ознак, яким повинні відповідати об’ємно-планувальні та конструктивні рішення, що впливають на організацію і тех­но­логію виконання монтажних робіт, був здійснений пошук і розроблена класи­фі­кація та вибрані схеми об’єктів-представників з формалізованими рішеннями струк­тури несучих конструкцій, на які можуть опиратися великорозмірні покриття. Така класифікація об’єктів-представ­ників, для яких вже були застосовані різні організа­ційно-технологічні рішення монтажу великорозмірних покриттів і для яких вони ще не були розроблені в практиці будівництва, розглядаються в дисертаційній роботі. Застосування телескопіч­них і тросових гідродомкратів іноземними фірмами FAGI­OLI, Riggers, DLT, BHEL-PSWR, VSL HEAVY LITING, Enerpac, Sarens та інших знач­­но розширили діапазон технологічних рішень з вико­ристанням засобів механі­зації на основі різноманітних гідродомкратних пристроїв.


 


У другому розділі виконувалось дослідження характерних рішень 16 методів піднімання (МП) великорозмірних покриттів для різних будівель і споруд. По­даль­ша сис­тематизація їх і виявлення типових ознак дозволили підійти до пошуку нових, більш ефективних засобів механізації і методів монтажу (ММ) покриттів. Для цього спочатку були згруповані відібрані методи з їх характерними ознаками і показ­никами мон­тажної технологічності. Це дали змогу отримати об’єктивну інформацію про кож­ний метод і зупинитися на більш раціо­нальних. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины