МЕТОД ТА ПРИЛАД ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ ЛЕГКИХ АЕРОІОНІВ В БІОМЕДИЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ



Название:
МЕТОД ТА ПРИЛАД ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ ЛЕГКИХ АЕРОІОНІВ В БІОМЕДИЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


  У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і задачі дослідження, визначено наукову новизну отриманих результатів та їх практичне значення, вказано їх апробацію та публікації по темі роботи.


У першому розділі проведено огляд застосування штучної іонізації повітря в  біомедичній практиці, розглянуто основні аспекти генерації легких аероіонів, проведено аналіз технічної реалізації апаратів для аероіонізації, встановлено, що більшість аероіонізаторів генерують концентрації від 500 до 107 іон/см3, що визначає діапазон вимірювань для лічильників аероіонів. Проаналізовано відомі на цей час методи вимірювання концентрації легких аероіонів, встановлено їх основні переваги та недоліки. Порівняльний аналіз наявних на ринку України та світу лічильників аероіонів показав, що в апаратурі такого класу реалізовано лише аспіраційний метод вимірювання. Основною перевагою даного методу є можливість проведення вимірювань для усього спектру рухливості аероіонів, але через складність технічної реалізації, вона не реалізована ні в одному відомому приладі. Натомість, даний метод має суттєвий перелік недоліків.


Встановлено, що альтернативним є метод відкритого колектора, який практично реалізований тільки в індикаторах наявності аероіонів і ніякої кількісної інформації не надає, але, оскільки метод забезпечує меншу похибку вимірювання ніж аспіраційний, завдяки відкритій конструкції вимірювального електроду, яка дає можливість врахувати дію електричних полів та конвекційних потоків, то він є більш перспективним для застосування, але для коректного вимірювання та підвищення чутливості метод необхідно удосконалити. Застосування цього методу також дозволяє сумістити зону впливу на біологічний об’єкт з зоною вимірювань, що підвищує точність контролю дози аероіонів сприйнятої біооб’єктом.


 


Таким чином, визначено основні задачі дослідження, серед яких пріоритетними є удосконалення методу вимірювання та створення приладу і методики вимірювання концентрації легких аероіонів утворених при процедурах аероіонотерапії. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины