АВТОМАТИЗОВАНЕ КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ СТРУКТУРНО-ПАРАМЕТРИЧНОГО СИНТЕЗУ СКЛАДОВИХ ГНУЧКИХ ІНТЕГРОВАНИХ СИСТЕМ :



Название:
АВТОМАТИЗОВАНЕ КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ СТРУКТУРНО-ПАРАМЕТРИЧНОГО СИНТЕЗУ СКЛАДОВИХ ГНУЧКИХ ІНТЕГРОВАНИХ СИСТЕМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі розкривається значення та місце ГВС та ГІС в сучасному виробництві, визначається предметна область роботи, актуальність автоматизованого проектування, синтезу та аналізу ГВС та їх складових.


Перший розділ присвячений аналізу предметної області АП ГІС та ГВС. Наведено загальну характеристику ГВК як складових ГВС, проаналізовано їх реалізації у вигляді різних варіантів виробничих систем. Відповідно в якості актуальної предметної області визначено дослідження процесу проектування ГВК, які є структурно та функціонально подібні механообробним багатоверстатним роботизованим технологічним комплексам. Проаналізовано задачу структурного та параметричного синтезу ВТС та ОТС на рівні ГВС та ГВК, склад проектних підзадач, що їх формують. Окреслено місце та визначено зміст задачі автоматизованого керування синтезом просторово-часової організації ГВК, що складає сутність синтезу КС ГВК. В межах задачі синтезу КС ГВК визначено три ключові складові: розміщення ТО в робочій зоні ПР, організація транспортного обслуговування ТО промисловим роботом (базується на формуванні ТМОРП), а також задача визначення циклової продуктивності для оцінки результатів проектування та обрання оптимального варіанту за даним показником. Проаналізовано загальний зміст та склад проектних задач, що утворюють задачі розміщення та обслуговування ТО ГВК.


В другому розділі виконано основні розробки щодо формування комплексного підходу до вирішення задачі синтезу КС ГВК.


Автоматизацію синтезу КС ГВК доцільно виконувати при якомога повному врахуванні методів та підходів, що дозволяють отримувати найбільш ефективні рішення. Для цього на основі аналізу предметної області визначено методи та напрямки, що дозволяють це реалізувати. Дані методи систематизовані та поділені на групи “типових” та “нетипових” у застосуванні, а також на “бажані для врахуванні при проектуванні”. Також визначені ефекти, що досягаються використанням кожного з методів. Прийнято, що при вирішенні поставлених в роботі задач необхідно врахувати типові методи при якомога повнішому врахуванні вимог, включених в групу бажаних. На основі розвитку існуючих підходів до задачі синтезу КС ГВК, в тому числі і автоматизованих, розроблено комплексний підхід до розв’язування даної задачі (рис. 1), який враховує прийняті методи підвищення ефективності ГВК та дозволяє виконувати пошук оптимальних рішень.


 


Підхід передбачає розв’язання наступних задач: 1) визначення типу компонування; 2) вибір стратегії або формування множини стратегій; 3) генерацію варіантів порядків розміщення одиниць ТО (варіантів призначень РП на відведені місця); 4) реалізацію геометричного розміщення РП для певного порядку; 5) формування ТМОРП, що визначає послідовність обслуговування РП промисловим роботом та його склад рухів; 6) побудову циклової траєкторії руху ПР на основі ТМОРП, 7) визначення циклової продуктивності ГВК, а також деякі інші задачі. Визначення показників циклової продуктивності виконується на основі попередньо визначених тривалостей переміщень ПР, що виконується в інших задачах проектування ГВК.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины