ОБҐРУНТУВАННЯ СТРУКТУРИ І ПАРАМЕТРІВ ЕЛЕКТРОПНЕВМАТИЧНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ПНЕВМОАГРЕГАТІВ ТЕХНОЛОГІЧНОГО УСТАТКУВАННЯ



Название:
ОБҐРУНТУВАННЯ СТРУКТУРИ І ПАРАМЕТРІВ ЕЛЕКТРОПНЕВМАТИЧНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ПНЕВМОАГРЕГАТІВ ТЕХНОЛОГІЧНОГО УСТАТКУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність досліджень, сформульовано мету й задачі дослідження, викладено наукову новизну, практичне значення й особистий внесок автора.


У першому розділі зроблено аналіз конструкцій існуючих редукційних клапанів (РК) з різними типами керування (пружинним, пневматичним і електричним), проаналізовано схеми використання РК з пропорційним електрокеруванням в пневмо-агрегатах технологічного устат-кування (шліфувально-обдирна машина, машина точкового зварювання).


Найбільш фундаменталь-ними є роботи з дослідження РК з пружинним керуванням таких вчених, як Дейкун В.К., Цай Д. Г., Кассіді Е. Ц., а також роботи тульської наукової школи (Чекмазов В. І., Подчу-фаров Ю. Б.), в області РК з пневматичним керуванням – роботи Балакшина О. Б.


Проаналізовано методи математичного моделювання процесів у електропневматичних перетворювачах, існуючі методи розрахунків динамічних харак-теристик РК і пневмоагрегатів з РК.


У другому розділі визначено, що динамічні харакатеристики РК з датчиком тиску і електричним зворотнім зв'язком є задовільними, однак клапанам такої конструкції притаманні значні недоліки – висока вартість, а також складність у виготовленні й експлуатації, невисока надійність.


 


Запропоновано перспективну конструкцію РК з пропорційним електрокеруванням без використання електричних зворотніх зв'язків, розрахункова схема якого наведена на рис. 1. В РК на рис. 1 за рахунок раціонального використання пружно-в'язких властивостей демпфуючих камер вдається досягти стійкості і достатньої пропускної здатності водночас. Такий клапан поєднує найкращі властивості пружинного керування, передусім стійкість (але має значно більшу експлуатаційну гнучкість і більшу пропускну здатність), і електричного керування з електронним зворотнім зв'язком (але має вищу надійність, більш простий і дешевий).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины