УДОСКОНАЛЕННЯ ВИСОКОВОЛЬТНИХ ІСКРОВИХ РОЗРЯДНИКІВ ЗІ ЗМІННОЮ ЕЛЕКТРИЧНОЮ МІЦНІСТЮ ДЛЯ ЕЛЕКТРОТЕХНОЛОГІЧНИХ УСТАНОВОК



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ВИСОКОВОЛЬТНИХ ІСКРОВИХ РОЗРЯДНИКІВ ЗІ ЗМІННОЮ ЕЛЕКТРИЧНОЮ МІЦНІСТЮ ДЛЯ ЕЛЕКТРОТЕХНОЛОГІЧНИХ УСТАНОВОК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі надано сутність наукової задачі, якій присвячені дисертаційні дослідження, обґрунтована актуальність теми, сформульовані мета, основні завдання, новизна і практична цінність отриманих результатів, визначені об'єкти і методи дослідження, приведені відомості по реалізації і апробації отриманих результатів, розкритий зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами.


У першому розділі представлено аналітичний огляд конструкцій і параметрів іскрових розрядників (ІР), які використовуються або можуть бути використані в технологічних електроустановках. Проведено аналіз можливості використання в електротехнологічних установках існуючих ІР, які застосовуються в генераторах імпульсів для наукових досліджень. Показано, що існуючі ІР неповною мірою відповідають вимогам, що пред'являються до ІР для електротехнологічних установок. На підставі проведеного аналізу сформульовані завдання, що потребують вирішення.


 


Другий розділ присвячений обґрунтуванню вибору напрямку теоретичних і експериментальних досліджень та методів цих досліджень. Для режиму з високою частотою комутації розроблена резистивна модель відновлення електричної міцності (ВЕМ) розрядного проміжку (РП) після його комутації. Допущення, прийняті в моделі: опір послярозрядного проміжку визначається опором R(t) циліндра плазми, що розпадається, радіусу r і довжини d (відстань між електродами ІР). Величина R(t) розраховується по відомій формулі для об'ємного опору провідника.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины