ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ ПОЗИЦІЮВАННЯ МІКРОМАНІПУЛЯЦІЙНИХ П’ЄЗОЕЛЕКТРИЧНИХ СИСТЕМ :



Название:
ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ ПОЗИЦІЮВАННЯ МІКРОМАНІПУЛЯЦІЙНИХ П’ЄЗОЕЛЕКТРИЧНИХ СИСТЕМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


         У вступі обґрунтовано актуальність теми, її значимість для науки, визначено мету і завдання дослідження, сформульовано наукову новизну й показано практичну цінність отриманих результатів, вказано особистий внесок здобувача і наведено дані про публікації та апробацію роботи.


В першому розділі зроблено огляд мікроманіпуляційних систем та їх виконавчих елементів – напрямних, а також проведено аналіз існуючих методів вимірювання лінійних переміщень, в результаті чого було встановлено, що на сьогодні не існує методу, який би дозволив проводити безперервні вимірювання мікро- та наноперміщень в процесі руху одразу по двом координатам. Розглянуто методи відеовимірювання та вирішень використовувати їх для вирішення поставленої задачі.


В другому розділі проведено структуризацію дослідження на основі поставленої задачі, розроблено методологію і загальну схему проведення досліджень, викладено основні методи та методики експериментальних досліджень, розглянуто експериментальні установки та визначено методи обробки результатів експериментів.


Мікроманіпуляційні системи з п’єзоелектричним двигуном для клітинних технологій побудовані на базі лінійних напрямних, які є їх основними виконавчими елементами. Спрощена схема такої напрямної наведена на рис. 1. Вона включає:  п’єзоелектричний двигун з кутовим датчиком зворотного зв’язку, закріпленим на його валу (1), рухомий столик (2), гвинт (3), гайку (4) та корпус (5). Рухомий столик 2 закріплений на гайці 4, яка розташована на гвинті 3. Напрямний гвинт 3 з’єднано з валом п’єзоелектричного двигуна 1.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины