УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ РОЗРАХУНКУ І КОНСТРУКЦІЙ ПОВІТРОПІДІГРІВНИКІВ КОТЕЛЬНИХ УСТАНОВОК НА ОСНОВІ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОЦЕСІВ ТЕПЛООБМІНУ :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДІВ РОЗРАХУНКУ І КОНСТРУКЦІЙ ПОВІТРОПІДІГРІВНИКІВ КОТЕЛЬНИХ УСТАНОВОК НА ОСНОВІ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОЦЕСІВ ТЕПЛООБМІНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми, приведені мета і основні задачі досліджень, охарактеризовані новизна, теоретична й практична цінність отриманих результатів, приведені дані про апробацію і публікацію основних наукових положень, які вміщує дисертація.


У першому розділі проаналізовано сучасний стан методів розрахунку динамічних характеристик поверхневих теплообмінних апаратів типу «газ –газ» та систематизовані сучасні методи дослідження динамічних характеристик рекуперативних повітропідігрівачів.


Суттєвий внесок у дослідження теплових перехідних процесів зробили науковці: Кафаров В. В. , Самарский О. А. , Девятов Б. М. , Швец І. Т. , Сидельковський Л. С. , Коздоба Л. О. , Федоров В. І. , Марценюк З. А. , Архипов Г. В. , Шевяков О. А.  та ін. На основі узагальнення досліджень виконано аналіз основних типів конструкцій повітропідігрівачів котельних установок та визначені питання можливого удосконалення їх розрахунків. Встановлено, що найбільш поширеним рекуперативним повітропідігрівником є стальний трубчатий ПП з вертикальним розташуванням труб (рис 1.)


 


            Відзначено, що перспективним в теплових розрахунках повітропідігрівників з перехрестною схемою току теплоносіїв є врахування нерівномірністей температур теплоносіїв, як на вході в теплообмінник, так і всередині нього, які неминуче утворюються через специфіку перехресного току. Використання чисельних поелементних розрахунків перехресного току  дає можливості виявити важливі особливості роботи повітропідігрівників, визначити вплив перекосів вхідних температур на температурний режим конструкції в цих апаратах.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины