УДОСКОНАЛЕННЯ АРКУШЕРІЗАЛЬНИХ МАШИН ШЛЯХОМ ЗАСТОСУВАННЯ КОМБІНОВАНОГО КУЛІСНО-ВАЖІЛЬНОГО МЕХАНІЗМУ ПРИВОДА НОЖА :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ АРКУШЕРІЗАЛЬНИХ МАШИН ШЛЯХОМ ЗАСТОСУВАННЯ КОМБІНОВАНОГО КУЛІСНО-ВАЖІЛЬНОГО МЕХАНІЗМУ ПРИВОДА НОЖА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


У вступі розкрито стан наукової проблеми, обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи. Викладено мету та завдання дослідження, наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, подано відомості про апробацію, публікації та структуру роботи.


У першому розділі на основі аналізу наукових праць в галузі теорії та практики розділення паперово-картонних матеріалів встановлено зацікавленість науковців у розв’язанні проблем щодо зменшення технологічних зусиль, отримання якісної лінії різання, забезпечення точності виконання операції різання.


Результати аналізу наукових джерел та патентної інформації свідчать про виконання окремих наукових розроблень з удосконалення аркушерізального обладнання, а переважно для стосового розділення паперово-картонних матеріалів та недостатність ґрунтовних досліджень процесів різання рухомих матеріалів, розмотуваних з рулону.


На основі аналізу практики виробничого застосування аркушерізального обладнання встановлено, що закордонне обладнання є складним в обслуговувані та ремонті, а експлуатація вітчизняного спричинює наявність вузьких виробничо-технічних місць: відсутність плавного регулювання потрібних форматів аркушів; отримання неякісної площини розрізу стрічки матеріалу та його неперпендикулярність до бокового краю.


Обґрунтовано необхідність та можливість розроблення та впровадження ефективного аркушерізального обладнання на основі наукових досліджень для усунення негативних явищ, що мають місце в існуючій техніці.


У другому розділі висвітлено результати аналітичних досліджень механіки ножового різання картонної стрічки на аркуші інструментом, що приводиться кулісно-важільним механізмом, встановлено залежності між його геометричними, кінематичними і силовими характеристиками та форматом аркушів у напрямку переміщення стрічки, технологічним зусиллям різання та товщиною матеріалу. Розроблено методику безступінчастого регулювання заданого формату аркушів.


Для розрізання картонної стрічки, розмотуваної з рулону, запропоновано аркушерізальний пристрій, яким залежно від налагоджування забезпечується поперечне розділення матеріалу за умови інтенсивної (рис. 1, а) та неінтенсивної (рис. 1, б) його подачі в зону різання.


 


Привід ножа аркушерізального пристрою забезпечується комбінованим кулісно-важільним механізмом, який складається з кривошипа 1, куліси 2 з повзуном 3; чотириланковика, приєднаного до куліси 2, а також кривошипа 4, шатуна 5, коромисла 6; ножа 7, жорстко прикріпленого до шатуна 5; протиножа у вигляді циліндра 8, із закріпленим на ньому еластичним марзаном 9; засобу 10 подачі картонної стрічки КС в зону різання. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне