БІОТЕХНІЧНА СИСТЕМА ДЛЯ НАВЧАННЯ ТА ОЦІНЮВАННЯ НАВИЧОК ЗАСТОСУВАННЯ ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ



Название:
БІОТЕХНІЧНА СИСТЕМА ДЛЯ НАВЧАННЯ ТА ОЦІНЮВАННЯ НАВИЧОК ЗАСТОСУВАННЯ ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


 


У вступі наведено загальну характеристику роботи, обґрунтовано її актуальність, сформульовано мету та задачі дослідження, визначено наукову новизну та практичну цінність одержаних результатів, наведено відомості щодо публікацій та рівня апробації результатів роботи, а також її структури та обсягу.


У першому розділі проаналізовано сучасний стан проблеми організації тренування стрільбі з вогнепальної зброї з використанням інформаційних мультимедійних технологій. В даному розділі був проведений аналіз вітчизняних і закордонних літературних джерел, який дозволив визначити основні напрямки вирішення сформульованої в дисертаційному дослідженні мети, що дало можливість синтезувати загальну класифікацію стрілкових тренажерно-імітаційних комплексів та технічних систем, яка показала, що одним з найбільш перспективних напрямків розробки тренувальної біотехнічної системи є створення апаратно-програмних засобів, які використовують вогнепальну табельну зброю, але при цьому імітують політ кулі на основі технології застосування лазерного променя.


З метою ознайомлення з процесами, які відбуваються при стрільбі в технічному плані, було розглянуто поетапне виконання пострілу і, зокрема, його вплив на стан стрілка. Це дало змогу визначити ті психофізіологічні елементи його функціонального стану, які в подальшому лягли в основу біологічної складової розроблюваної біотехнічної системи.


Другий розділ присвячений розробленню метода імітації пострілу із вогнепальної зброї. Даний метод побудовано на двох базових моделях: моделі процесу прицілювання при стрільбі із короткоствольної вогнепальної зброї (рис. 1) і математичної моделі віддачі зброї при виконанні пострілу.


Перша модель виконана на базі класичної системи з негативним зворотнім зв‘язком з неузгодженістю. В даній моделі вхідним сигналом служить бажана точка влучання на мішені [X1(t), Y1(t)], а вихідним – реальна точка прицілювання [X2(t), Y2(t)]. Регулятором виступає зоровий аналізатор (кінестетичний – для професіоналів, або їх комбінація), об‘єктом управління – рука стрілка. Робота моделі полягає в тому, що частина вихідного сигналу подається на вхід системи і порівнюється стрілком з вхідним сигналом. У випадку наявності різниці між бажаною і дійсною точками влучання в системі виникає сигнал неузгодженості , який подається на регулятор, що визначає дію корегування F(t), яка в свою чергу подається на об‘єкт управління, заставляючи виконати корегування точки прицілювання. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины