ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРОМЫШЛЕННЫХ ГИДРОТРАНСПОРТНЫХ СИСТЕМ НА ОСНОВЕ РАЗВИТИЯ МЕТОДОВ РАСЧЕТА ИХ ХАРАКТЕРИСТИК



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРОМЫШЛЕННЫХ ГИДРОТРАНСПОРТНЫХ СИСТЕМ НА ОСНОВЕ РАЗВИТИЯ МЕТОДОВ РАСЧЕТА ИХ ХАРАКТЕРИСТИК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, наукову новизну роботи, описано методи дослідження, окреслено теоретичне і практичне значення отриманих результатів, подано форми їх апробації.


У першому розділі  “Методи розрахунку характеристик гідротранспортних систем. Стан питання. Мета й завдання дослідження” висвітлено стан питання в емпіричному, теоретичному й практичному аспектах, представлено докладний аналіз праць, присвячених моделюванню, експериментальним дослідженням течії неньютонівської рідини в каналах ГТС, методам оптимізації їх характеристик. Зокрема відзначено, що значний обсяг у згадуваних дослідженнях виконується в Україні, країнах СНД й країнах ближнього зарубіжжя.


Найповніше ці питання висвітлені в працях  Андрійчука М.Д., Берестового А.М., Брагина Б.Ф., Білецького В.С., Власова Ю.Ф., Зотова Н.І., Криля С.І., Крутя О.А., Маслака В.Н., Світлого Ю.Г., Сьомина Д.О., Мурка В.І., Олофинського Є.П., Ур’єва Н.Б., Чернецької-Білецької Н.Б., Яхна О.М., MooneDohertyKriger та інших. Однак методи розрахунку характеристик складних гідравлічних систем для водовугільного палива базуються в основному на експериментальних дослідженнях, емпіричних залежностях,  що не дозоляє їх використання для довільних  складних гідравлічних систем .


Таким чином, аналіз попередніх досліджень процесів транспортування водовугільного палива, математичного моделювання течії неньютонівської рідини у складних гідравлічних системах ГТС дозволив визначити мету й завдання даного дослідження, які сформульовані вище.


У другому розділі “Математичне моделювання стаціонарних режимів складних гідротранспортних систем” розглянуто завдання розробки методів розрахунку складних гідравлічних систем на ґрунті математичного моделювання. Нелінійність математичної моделі і значна кількість рівнянь уможливлюють тільки їх чисельний аналіз. Використання сучасних систем комп’ютерної математики дозволяє максимально спростити задачі, пов’язані і зі складанням рівнянь моделей, і з їх чисельним рішенням.


 


У роботі розроблено алгоритм, що значно полегшує процес  гідравлічного розрахунку складних трубопровідних систем. Алгоритм дозволяє автоматизувати процес складання рівнянь математичної моделі трубопровідної системи та їх чисельного рішення. Це робить його доступним для застосування в інженерній практиці. У загальному випадку математична модель ГТС складається з рівнянь двох типів. Перший виражає закон збереження маси рідини і записується для кожного вузла мережі

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины