ОБОСНОВАНИЕ ПАРАМЕТРОВ МАГНИТНОГО БЛОКА И СИСТЕМЫ ПОДВЕШИВАНИЯ МАГНИТОРЕЛЬСОВОГО ДОГРУЖАТЕЛЯ ШАХТНОГО ЛОКОМОТИВА



Название:
ОБОСНОВАНИЕ ПАРАМЕТРОВ МАГНИТНОГО БЛОКА И СИСТЕМЫ ПОДВЕШИВАНИЯ МАГНИТОРЕЛЬСОВОГО ДОГРУЖАТЕЛЯ ШАХТНОГО ЛОКОМОТИВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано об'єкт і предмет дослідження, ідея та мета роботи, наукові положення і новизна, а також наведено інформацію про публікації та апробацію.


У першому розділі зроблено огляд методів підвищення гальмівних характеристик рухомого складу рейкового транспорту, наукових робіт, присвячених дослідженням процесу гальмування із застосуванням магніторейкових систем, а також питань взаємозв'язку фрикційних і динамічних параметрів тріботехнічних систем.


Рейкові магнітні гальма широко застосовуються на рухомому складі магістрального, промислового, міського рейкового транспорту, їх дослідженню присвячені роботи вчених В.П. Абрамова, Л.В. Балона, В.М. Дорожкіна, В.Д. Єлманова, О.О. Ренгевича, В.О. Салова, В.І. Сєрова, В.П. Тюріна, М.Д. Фокіна, Г.М. Широкова, Н.С. Шляхова та інших.


Дослідженням динамічних процесів, що виникають під час руху рейкового екіпажу, методами математичного моделювання займалися такі дослідники як С.Є. Блохін, М.Ф. Веріго, К.А. Зіборов, А.Я. Коган, В.В. Мішин, О.Є. Новиков, Н.С. Поляков, В.В. Проців, В.В. Скалозуб, В.Н. Старченко, П.С. Шахтар, С.І. Шевченко та ін.


Для підвищення продуктивності й безпеки шахтні локомотиви тепер обладнуються рейковими магнітними гальмами, що застосовуються як аварійні та стоянкові. Розвитком цієї ідеї є магніторейковий довантажувач (далі МРД), суттєва відмінність якого полягає у можливості передачі частини сили магнітного тяжіння на осі локомотива за допомогою нахилених тяг та опорних балок.


З метою вирішення актуальної для рейкових магнітних гальм проблеми забезпечення безвідривного ковзання по рейці проф. В.О. Саловим запропоновано конструкцію магнітного блока, що складається з двох секцій, з'єднаних поступальною парою. За рахунок плоскопаралельного відносного переміщення секцій та відхилення тяг на різні кути поліпшується прилягання полюсних наконечників до поверхні рейки. Також проф. В.О. Саловим висловлено припущення про те, що застосування МРД дозволяє за рахунок передачі частини сили магнітного притягання на осі локомотива підвищити гальмівну силу колісно-колодкового гальма і забезпечити стійкість руху локомотива в колії (рисунок 1).


 


Проведені випробування підтвердили ефективність даного рішення. Разом з тим виявлено зниження фактичного значення сили магнітного притягання МРД у порівнянні з розрахунковим унаслідок відриву магнітного блока від рейки і нестабільності залишкової сили притискання.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины