сорбція полютантів різного генезису природними та модифікованими сапонітовими глинами :



Название:
сорбція полютантів різного генезису природними та модифікованими сапонітовими глинами
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету і визначено основні завдання дослідження, представлено наукову новизну, теоретичне значення та практичну цінність отриманих результатів, показано особистий внесок здобувача.


Перший розділ висвітлює сучасний стан проблеми забруднення водних об’єктів продуктами антропогенної діяльності та результати критичного аналізу літературних джерел щодо різноманітних технологій очищення водних систем від широкого спектру полютантів (сполук важких металів, органічних барвників, фенольних речовин). Розглянуто описані в наукових виданнях способи модифікування природних глинистих мінералів та методи регулювання їх фізико-хімічних та структурно-адсорбційних характеристик, обґрунтовано перспективність використання шаруватих силікатів в технології водопідготовки.


На основі проведеного аналізу наукової літератури визначено наукові задачі, вирішення яких дасть змогу досягти поставленої мети роботи.


 


В другому розділі наведено характеристики об’єктів дослідження та методики фізико-хімічних і ряду прецизійних аналізів вихідної сировини (нативних сапонітових глин Ташківського родовища України) та одержаних зразків модифікованого реактанту, методики проведення досліджень з визначення впливу основних технологічних параметрів на ефективність процесу адсорбційного вилучення субстратів різної природи з водного середовища. Докладно описано розроблену методику хімічного модифікування природного сапоніту з метою використання отриманого матеріалу для сорбційного очищення стічних вод від полютантів різного генезису. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины