ПОКРАЩЕННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ КОЛІСНОГО ТРАКТОРА З ПЕРЕОБЛАДНАНИМ З ДИЗЕЛЯ ГАЗОВИМ ДВИГУНОМ



Название:
ПОКРАЩЕННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ КОЛІСНОГО ТРАКТОРА З ПЕРЕОБЛАДНАНИМ З ДИЗЕЛЯ ГАЗОВИМ ДВИГУНОМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


 


У вступі обґрунтовується вибір теми дисертаційної роботи, її актуальність, формулюються мета і задачі досліджень, наукова новизна та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі  окреслено актуальність використання СПГ в якості палива для автотракторної техніки та проаналізовано способи переобладнання дизелів для роботи на газовому паливі і зроблено висновок, що найбільш доцільним способом використання СПГ в автотракторних дизелях є їх конвертація в газові двигуни з іскровим запалюванням. В цьому випадку можливо з максимальною користю використати його високе октанове число.


Значний внесок по дослідженню та покращенню показників транспортних засобів, які працюють на газовому паливі, внесли такі відомі вчені: Ю.Ф. Гутаревич, М.І. Дикий, Ф.І. Абрамчук, В.П. Матейчик, А.Г. Говорун, А.О. Корпач, О.М. Кабанов, В.Н. Луканін, А.С. Хачіян, А.І. Гайворонскій, К.І. Генкін, В.А. Ліханов, В.І. Єрохов, Г.С. Савельєв та ін.


Переобладнанням та дослідженням дизельних двигунів при роботі на СПГ на сьогодняшній день займаються провідні наукові, науково-дослідні та двигунобудівні організації та компанії. Проаналізовано показники та ефективність переобладнання з дизелів газових двигунів, таких компаній та організацій: MAN, Nissan, Scania, CUMMINS, Mercedes-Benz, Iveco, МАДИ, ВНИИГАЗ, НАМИ, ІПМаш, ХНАДУ.


Визначено режими роботи двигунів колісних тракторів в умовах експлуатації і встановлено, що близько половини обсягу всіх виконуваних колісними тракторами робіт складають транспортні роботи. При виконанні цих робіт двигуни працюють переважно на неусталених режимах, в яких суттєвий вплив на паливну економічність та екологічні показники машин мають параметри керування трансмісією та двигуном.


Аналіз результатів досліджень транспортних засобів з двигунами переобладнаними з дизелів для роботи на СПГ показав, що не виконувались дослідження впливу параметрів керування трансмісією та газовим двигуном на експлуатаційні показники таких машин в транспортному процесі, що і визначило мету дисертаційної роботи.


Другий розділ присвячений розробці методики оцінювання паливної економічності та екологічних показників колісного трактора з переобладнаним з дизеля газовим двигуном при виконанні ним транспортної роботи. Загальна структура методики включає такі етапи:


-          аналіз досліджень щодо використання СПГ в якості моторного палива та досліджень, спрямованих на визначення впливу параметрів керування транспортним засобом в умовах експлуатації на паливну економічність та шкідливі викиди;


-          вибір і обґрунтування їздового циклу колісного трактора, який відповідає експлуатаційним умовам роботи трактора в транспортному процесі;


-          уточнення математичної моделі руху колісного трактора з газовим двигуном за їздовим циклом;


-          проведення експериментальних стендових досліджень газового двигуна для отримання необхідних даних для математичної моделі. Проведення перевірки адекватності поліноміальних моделей за критерієм Фішера;


-          проведення експериментальних досліджень колісного трактора з газовим двигуном з заміром показників роботи двигуна і тягово-швидкісних властивостей трактора. Перевірка адекватності математичної моделі руху колісного трактора з газовим двигуном;


-          розробка алгоритму визначення доцільних значень параметрів керування трансмісією та газовим двигуном колісного трактора;


-          визначення доцільного порядку переключення передач при розгоні колісного трактора з газовим двигуном;


-          визначення доцільних значень параметрів керування газовим двигуном при розгоні колісного трактора;


 


-          визначення доцільної швидкості усталеного руху колісного трактора на відповідній ділянці їздового циклу в залежності від коефіцієнта дорожнього опору. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины