МЕТОДИ ПРОЕКТУВАННЯ НЕЧІТКИХ КОНТРОЛЕРІВ ДЛЯ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ



Название:
МЕТОДИ ПРОЕКТУВАННЯ НЕЧІТКИХ КОНТРОЛЕРІВ ДЛЯ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1)    ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі розкривається сутність науково-технічної задачі розробки методів проектування НЛК для комп’ютеризованих систем управління промислового призначення. Обґрунтовано актуальність, формулюється мета та завдання досліджень, представлені: зв’язок роботи з науковими планами і програмами, об’єкт, предмет та методи досліджень; наукова новизна одержаних результатів та їх практична корисність, а також дані про публікації результатів роботи та їхньої апробації.


У першому розділі проведено аналіз стану і перспектив розвитку типових структур програмованих логічних контролерів (ПЛК). Наведено класифікацію ПЛК, що використовуються в системах детермінованого управління. Аналізуються типові структури НЛК, функціонування яких засноване на процедурах нечіткої логіки: фазифікації, імплікації, агрегації нечітких висновків і дефазіфікації. Проведено порівняльний аналіз характеристик НЛК з класичними аналогами. Аналізується НПІДК прямого й інкрементного управління, які застосовуються для управління нелінійними об’єктами. Ведуться інтенсивні дослідження з імплементації гібридних контролерів, що поєднують НЛК і КПІДК, в яких інтелектуальна стратегія управління на базі нечітких правил коригує правила функціонування КПІДК.


 


Проведено аналіз методів проектування НЛК для МIМО і SISO систем, вибору баз правил, оптимізації параметрів НЛК та процедур настроювання параметрів для формування нелінійного зворотного зв’язку. Показано, що сучасна наноелектронна елементна база дозволяє ефективно реалізувати нечіткі логічні і арифметичні операції в НЛК, розв’язанні систем нечітких логічних рівнянь і нечітких таблиць рішень. Таким чином, була обґрунтована необхідність досліджень і розробки методів аналітичного проектування, оптимізації характеристик і налагоджування параметрів НЛК, що використовуються в комп’ютеризованих системах управління нелінійними і нестаціонарними об’єктами.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины