ОБҐРУНТУВАННЯ ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ ЛУЩИЛЬНОЇ МАШИНИ ВІБРАЦІЙНОЇ ДІЇ :



Название:
ОБҐРУНТУВАННЯ ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ ЛУЩИЛЬНОЇ МАШИНИ ВІБРАЦІЙНОЇ ДІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і задачі дослідження, визначено об’єкт і предмет дослідження, подано наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, наведено інформацію щодо апробації роботи, її структури і обсягу, розкрито особистий внесок здобувача.


У першому розділі «Аналіз сучасного стану, технологій і технічних засобів лущення зерна» виконано огляд і порівняльний аналіз способів і технічних засобів лущення зерна у круп’яних виробництвах, наведено аналіз відомих наукових досліджень з даної проблеми.


Проблемі лущення зерна плівчастих культур присвячені роботи
Є. Н. Грінберга, Я. М. Жісліна, А. Я. Соколова, Г. А. Єгорова, Є. М. Гінзбурга,
Е. Г. Нурулліна, Е. В. Семенова, В. В. Ключкіна, А. В. Дмитриєва, Г. А. Єгорова, Є. М. Мельникова, С. Д. Хусіда, О. Моога, В. Д. Камінського та багатьох інших.


 


Аналіз результатів досліджень і конструкцій робочих органів показав, що для  лущення зерна плівчастих культур застосовуються переважно дискові, вальцедекові та валкові верстати із жорстким кріпленням робочих органів (сталим зазором між ними), що сприяє вільному проходу через робочу зону дрібних зерен і викликає надмірні навантаження крупного зерна та його подрібнення. Лущильні машини цього типу не відповідають сучасним технологічним вимогам: вихід крупи занижений, завищені витрати зерна та енергії, мала продуктивність тощо. У дослідженнях лущильних машин основну увагу було приділено визначенню впливу технологічних властивостей зерна і режимів руху на показники якості лущення. Доведено вплив змінних деформацій стиску і зсуву на прискорене руйнування матеріалів. Є. М. Гінзбург показав, що лущення зерна плівчастих культур відбувається ефективніше під час кочення з ковзанням між робочими органами. Е. Г. Нурулліним запропоновано модель зернини у вигляді сферичної оболонки і кулястого ядра, геометричні параметри і реологічні властивості яких відрізняються і залежать від вологості зерна. Він визначив руйнівні навантаження зерна гречки, яка гідротемічно не оброблялася,  при ударній взаємодії з робочими органами, обґрунтував параметри лущильної машини  пневмомеханічної дії.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины