ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ УСИЛИТЕЛЬНО-ПРЕОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ СИСТЕМ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННЫХ КОМПЛЕКСОВ :



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ УСИЛИТЕЛЬНО-ПРЕОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ СИСТЕМ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННЫХ КОМПЛЕКСОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


         У вступі обґрунтовано актуальність та доцільність роботи, сформульовано мету та завдання наукового дослідження, викладено наукову новизну, практичне значення та реалізацію результатів дисертації, наведено відомості про апробацію та публікації.


         У першому розділі розглянуто специфічні властивості та галузі використання інваріантних ППС, сформульовано вимоги до них. Внаслідок проведеного аналізу принципів побудови ППС модуляційного типу та особливостей їх використання у складі апаратних засобів телекомунікаційних комплексів встановлено доцільність використання положень теорії інваріантності з метою забезпечення заданих характеристик функціонування ППС.


Різноманітність завдань, що вирішуються сучасними ППС обумовила необхідність розширення функціональних та динамічних можливостей ППС, забезпечення їх багатофункціональності. Встановлено, що рівень інваріантності ППС визначається повнотою реалізації його функціональних можливостей. при цьому структура організації ППС дозволяє вилучити вихідні енергетичні фільтри, що суттєво знижує протиріччя між умовами інваріантності та стійкості. Крім того, багатофункціональність передбачає інваріантність вихідних координат ППС як до координатно-параметричних збурень, так і до виду електроенергії, що перетворюється, та варіаціями її енергетичних координат. Розширення функціональних можливостей ППС, забезпечення їх багатофункціональності дають змогу сформулювати положення про структурну інваріантність, яка передбачає інваріантність структури ППС по відношенню до  його функціонального призначення. Структурна інваріантність ППС обумовлює необхідність формулювання умов структурної інваріантності, а також умов її фізичної реалізації.


         Показано необхідність розробки та обґрунтування алгоритмів керування багатофункціональними ППС на основі теорії інваріантності, що обумовлено нелінійністю та нестаціонарністю структур ППС з багатократною модуляцією. Реалізація алгоритмів координатно-параметричного керування ППС при цьому дозволяє забезпечити виконання умов інваріантності у багатофункціональних ППС з високою точністю.


         Встановлено, що методи регулювання вихідного сигналу багатофункціональних ППС мають забезпечити глибоке безінерційне та незалежне регулювання вихідних координат ППС за умови мінімізації додаткових спотворень сигналу. При цьому необхідно забезпечити виконання умов інваріантності при збереженні робастності структури ППС.


         Встановлено актуальність розробки алгоритмів адаптивного управління нестаціонарними ППС при реалізації умов інваріантності.


 


         Доведено доцільність використання положень теорії нечітких множин при синтезі оптимальних алгоритмів керування ППС в умовах невизначеності інформації щодо координатно-параметричних збурень.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины