Прогнозування нестаціонарних часових рядів на основі ШТУЧНИХ нейронних мереж з елементами часової затримки



Название:
Прогнозування нестаціонарних часових рядів на основі ШТУЧНИХ нейронних мереж з елементами часової затримки
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи, сформульовано мету та визначено задачі дослідження, наведено новизну отриманих результатів та їх практичну цінність, розглянуто особистий внесок здобувача і наведено відомості про апробацію основних положень роботи.


В першому розділі розглянуто сучасний стан проблеми прогнозування і налаштовування динамічних багатозв’язних систем, особливо відзначено задачу навчання і прогнозування поведінки нестаціонарних динамічних послідовностей в умовах структурної і параметричної невизначеності. Зокрема детально розглянуто основні методи налаштовування і прогнозування поведінки стохастичних динамічних систем в умовах нелінійності і нестаціонарності. Виділено ряд умов, що знижують ефективність застосування відомих методів. Проаналізовано питання побудови процедур оптимізації в задачах екстраполяції і обробки результатів спостережень.


 


Особливу увагу приділено нелінійним стохастичним динамічним системам, що функціонують в умовах апріорної і поточної параметричної невизначеності та можуть бути задані за допомогою відображення

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины