ПРОМИСЛОВА ПОЛІСТРУКТУРНА ТЕПЛОНАСОСНА СИСТЕМА ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ДВИГУНА СТИРЛІНГА



Название:
ПРОМИСЛОВА ПОЛІСТРУКТУРНА ТЕПЛОНАСОСНА СИСТЕМА ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ДВИГУНА СТИРЛІНГА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, викладено наукову новизну і практичну цінність, представлено апробацію результатів та особистий внесок здобувача у виконаній роботі.


Перший розділ присвячений аналізу відомих систем альтернативного енергопостачання та особливостям розрахунку теплових процесів в цих системах. Узагальнення результатів аналізу дозволило визначити шляхи та методи підвищення ефективності ТН систем за рахунок раціонального використання різнорідних відновлювальних джерел, що призводить до збільшення частки заміщення традиційного палива. Значний вклад у розвиток цього питання внесли такі автори, як Братута Е.Г., Драганов Б.Х., Басок Б.І., Фіалко Н.М., Забарний Г.М., Горожанкін С.А., Сафьянц А. С., Дорошенко О.В., Пуховий І.І.


З урахуванням світового й вітчизняного досвіду використання альтернативних енергоустановок, теоретичних та експериментальних досліджень інших авторів було вибрано шлях на створення поліструктурної системи, яка дозволяє усунути дублери енергії, що призводить до корисного енергозберігаючого ефекту, бо дозволяє повністю замістити традиційне паливо та суттєво покращити стан довкілля.


В основі створення автономної поліструктурної системи теплопостачання (АПСТ) лежить ідея об’єднання ТН системи з двома випарниками (сонячний, ґрунтовий) з двигуном Стирлінга, що працює на біогазі, для приводу компресора ТН. Крім того, ДС поліструктурної системи є джерелом теплоти й електрики для фермерського господарства, яке, в свою чергу, джерелом біогазу для ДС. Щодо забезпечення фермерського господарства теплотою від ДС, то переважна частка теплоти відводиться в охолоджувачах-регенераторах ДС.


У другому розділі наведено блок-схему АПСТ (рис. 1), яка може працювати без дублера енергії.


Рис. 1. Блок-схема АПСТ


 


На основі блок-схеми розроблена принципова теплова схема АПСТ (рис. 2), яка складається з ряду контурів циркуляції ТН: сонячного колектора; бака-акумулятора теплоти; ґрунтових теплообмінників й системи опалення. Призначенням ДС, що працює на біопаливі, є покриття власних потреб автономного фермерського господарства, а частка енергії надходить до ТН від ДС для привода компресора. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины