Розроблення електродугових покриттів базової системи Fe–Cr–B–C–Al для підвищення жаростійкості та абразивної зносостійкості сталей



Название:
Розроблення електродугових покриттів базової системи Fe–Cr–B–C–Al для підвищення жаростійкості та абразивної зносостійкості сталей
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


У вступі обґрунтовано актуальність проблеми розроблення нового типу електродних матеріалів для електродугового нанесення покриттів з метою захисту нагрівних поверхонь від газоабразивного зношування. Визначено мету досліджень та основні напрямки її досягнення, наукову новизну, а також практичну цінність отриманих результатів.


У першому розділі розглянуто сучасні методи газотермічного нанесення покриттів. Показано, що завдяки використанню спеціальних електродних ПД вдалося розширити область застосування електродугового напилення (ЕДН) та одержувати покриття з експлуатаційними характеристиками на рівні кращих плазмових покриттів. Проаналізовано результати вітчизняних (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАНУ, Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона НАНУ) науково-дослідних центрів та відомих світових фірм (Metco, Castolin, Endo-Tec, TAFA, Nano steel), які працюють над створенням ПД для одержання покриттів, що експлуатуються за умов газоабразивного зношування при кімнатних та підвищених температурах. Проаналізовано фізико-механічні властивості відомих покриттів з ПД. Сформульовано основні завдання дисертаційної роботи та визначено напрямки досліджень.


 


У другому розділі обґрунтовано вибір матеріалів, методик, обладнання та зразків для дослідження.  Електродугові покриття наносили електрометалізатором ЕМ-17, розпилюючи ПД діаметром 1,8 мм. За шихтові матеріали використали порошки боровмісних сполук ферохромбору (ФХБ-2), карбіду бору, чистого хрому, вольфраму та алюмінію (табл. 1), а також алюмінієво-магнієвий сплав. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины