МЕТОДЫ ПОСТРОЕНИЯ И ДЕКОДИРОВАНИЯ КАСКАДНЫХ КОДОВЫХ КОНСТРУКЦИЙ С УЛУЧШЕННЫМИ СВОЙСТВАМИ



Название:
МЕТОДЫ ПОСТРОЕНИЯ И ДЕКОДИРОВАНИЯ КАСКАДНЫХ КОДОВЫХ КОНСТРУКЦИЙ С УЛУЧШЕННЫМИ СВОЙСТВАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі приведена загальна характеристика дисертаційної роботи, обґрунтована актуальність науково-технічного завдання, визначається зв'язок роботи з науковими програмами, планами і темами, сформульовані мета, об’єкт, предмет і методи дослідження, поставлені задачі, що вирішуються. Визначена наукова новизна та сформульовані наукові і практичні результати.


       У першому розділі проводиться порівняльний аналіз відомих методів завадостійкого кодування інформації, обґрунтовуються критерії і показники їх ефективності. Досліджуються методи побудови каскадних кодових конструкцій, обґрунтовуються перспективні шляхи їх подальшого вдосконалення, обґрунтовується вибір напряму досліджень і формалізується постановка науково-технічне завдання дисертаційного дослідження.


Проведений порівняльний аналіз показав, що існуючим методам  завадостійкого кодування властиві наступні недоліки: висока складність реалізації алгоритмів синтезу і декодування по максимуму правдоподібності неперервних (древовидних) і лінійних блокових кодів при достатньо високих показниках енергетичного виграшу від кодування (ЕВК); порівняно низькі значення ЕВК лінійних блокових кодів (в порівнянні з алгоритмами м'якого декодування згортальних кодів) при низькій складності розрахунків алгебраїчних методів їх синтезу і декодування.


Для усунення науково-технічного протиріччя між існуючим станом розвитку методів і алгоритмів завадостійкого кодування та необхідними для практики властивостями, запропоновано розробити перспективні каскадні кодові конструкції з покращеними властивостями, утворені каскадуванням лінійних блокових кодів зі швидкими алгоритмами м'якого декодування та ітеративним обміном одержаних рішень.


У другому розділі здійснено аналіз методів побудови каскадних кодових конструкцій, структури кодового слова узагальненого каскадного коду та виявлені їх переваги і недоліки з точки зору практичного застосування.


Показано, що використання згортальних (неперервних) кодів в паралельних каскадних кодових конструкціях веде до різкого збільшення обчислювальної складності реалізації оскільки їх складність експоненціально росте залежно від параметрів згортального коду.


Для усунення недоліків розглянутих методів каскадування блокових кодів запропоновано використовувати турбо-продуктивні коди (Turbo Product Codes), оскільки їх конструктивні показники перевершують ітеративні коди і по кодових співвідношеннях наближаються до теоретичної межі Варшамова-Гілберта.


Аналіз структури кодового слова, показав, що узагальненим каскадним кодам властиві наступні конструктивні недоліки:


1.   Для побудови узагальненого каскадного коду всі  кодів першої ступені підібрано так, що і-й код першої ступені є підкодом (як лінійний підпростір) ()-го коду першої ступені. На практиці така побудова викликає істотні труднощі і синтез узагальненого каскадного коду з потрібними для практичних застосувань характеристиками є важким.


 


2.   За визначенням узагальнений каскадний код – це двійковий лінійний блоковий код, а найбільш ефективним засобом боротьби з помилками, що групуються і впливають практично на всі реальні канали передачі даних, є недвійкові коди, обробка символів яких виконується з використанням арифметики кінцевого поля GF(q), . Очевидно, що існуючі методи побудови і декодування узагальнених каскадних кодів не здійснюють синтез недвійкових кодових конструкцій, відсутні обчислювальні алгоритми кодування і декодування.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины