УТИЛИЗАЦИЯ ТЕПЛОТЫ ОТХОДЯЩИХ ГАЗОВ СТЕКЛОВАРЕННЫХ ПЕЧЕЙ В ВОДОГРЕЙНЫХ ТЕПЛООБМЕННЫХ АППАРАТАХ С МЕМБРАННЫМИ ТРУБАМИ :



Название:
УТИЛИЗАЦИЯ ТЕПЛОТЫ ОТХОДЯЩИХ ГАЗОВ СТЕКЛОВАРЕННЫХ ПЕЧЕЙ В ВОДОГРЕЙНЫХ ТЕПЛООБМЕННЫХ АППАРАТАХ С МЕМБРАННЫМИ ТРУБАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


          У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету і задачі досліджень, відображено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.


          У першому розділі наводиться огляд фахових джерел, у рамках якого виконано аналіз сучасного стану теплоутилізаційного обладнання скловарного виробництва. Розглянуто особливості наявних теплоутилізаційних систем та вказано на низьку ефективність технічних рішень відповідного обладнання. Зазначається перспективність використання для такого обладнання пучків труб з мембранами. Виконано аналіз робіт В.А. Локшина, І.Д. Лісейкіна, В.К. Мігая, П.Г. Бистрова та інших, присвячених дослідженню теплообміну та аеродинаміки при обтіканні таких пучків. При цьому зроблено висновок про те, що наявні дослідження далеко не вичерпують потреби технологічної практики.


          Виходячи з сучасного стану розглянутої проблеми, сформульовано основні завдання, що вирішуються в цій роботі з метою підвищення ефективності теплоутилізаційного обладнання скловарних печей.


          Другий розділ присвячено викладу методики досліджень. Розглянуто особливості методики комп'ютерного моделювання досліджуваної фізичної ситуації і методики проведення експериментальних досліджень на промислових зразках теплоутилізаторів з мембранними трубами.


 


          При комп'ютерному моделюванні дослідженню підлягали закономірності течії та теплообміну в коридорному пучку мембранних труб за наявності на теплообмінних поверхнях шару відкладень технологічного виносу (рис. 1).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины