Усовершенствование полиметрических компьютеризированных систем измерения характеристик жидких технологических сред



Название:
Усовершенствование полиметрических компьютеризированных систем измерения характеристик жидких технологических сред
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, мета і завдання дослідження, наукова новизна і практичне значення отриманих результатів роботи, зв'язок з науковими програмами і планами НДР, показаний особистий внесок здобувача, наведено відомості про апробацію та публікації результатів дисертації, результати впровадження отриманих результатів.


У першому розділі наведено результати аналізу існуючих методів і ІВС для вимірювання характеристик РТС. Виявлено, що для вимірювання множини характеристик РТС широко застосовуються два класи ІВС: багатовимірні та поліметричні. Одною з основних переваг ПКС є використання одного спеціалізованого ВК для оперативного вимірювання множини характеристик РТС і врахування всіх діючих факторів в процесі контролю. Проте, існуючі ПКС використовують додатковий ВК температури, який конструктивно поєднано із чутливим елементом поліметричного перетворювача. Аналіз, проведений в першому розділі, дозволив сформулювати ряд завдань, рішенню яких присвячений матеріали наступних розділів, а саме: удосконаленню ПКС вимірювання характеристик РТС, спрямованому на збільшення числа одночасно вимірюваних характеристик РТС з використанням єдиного вимірювального каналу.


У другому розділі удосконалено метод поліметричних вимірювань за рахунок врахування комплексного впливу вимірюваних характеристик рідких середовищ на поліметричний сигнал; удосконалено алгоритм оцінки спектру діелектричної проникності по сигналу ПКС і розроблено алгоритм калібрування ПКС на основі значень комплексної діелектричної проникності на різних частотах; розроблена структура реалізації удосконаленого методу поліметричних вимірювань та наведений алгоритм його реалізації.


 


Поліметричний метод вимірювань базується на формуванні поліметричного сигналу і його інтерпретації з метою оперативної оцінки множини характеристик РТС. Процес формування імпульсного поліметричного сигналу включає: генерацію коротких електромагнітних імпульсів (тривалістю 0,5...4 нс); контактне зондування цими імпульсами досліджуваної рідини шляхом їх випромінювання в частково занурений в цю рідину поліметричний перетворювач спеціальної конструкції; прийом, первинну обробку сукупності випроменених та відбитих імпульсів; інтерпретацію отриманих сигналів з метою оцінки необхідних характеристик РТС.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины