ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ВИПРОБУВАННЯ МАШИН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ БЕЗ МЕХАНІЧНОГО З’ЄДНАННЯ ВАЛІВ :



Название:
ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ВИПРОБУВАННЯ МАШИН ПОСТІЙНОГО СТРУМУ БЕЗ МЕХАНІЧНОГО З’ЄДНАННЯ ВАЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи й показано зв’язок теми дисертаційної роботи з науковими програмами та планами НДР, сформульовано мету та задачі дослідження, наведено наукову новизну, практичну цінність та рівень апробації одержаних результатів, кількість публікацій за темою та особистий внесок автора.


У першому розділі виконано аналіз існуючих комплексів для випробування МПС після ремонту, який показав, що навантаження випробуваних машин досягається за допомогою механічного агрегування з додатковими пристроями або з використанням перетворювачів енергії.


Незважаючи на вдосконалювання технологій виготовлення конструкційних матеріалів і технологій ремонту, близько 78 % ушкоджених електродвигунів ремонтується і 22 % замінюється резервними. Це обумовлено тим, що з кожним роком парк електричних машин і електромеханічного устаткування фізично все більше застаріває, оскільки не відбувається його оновлення.


У переважній більшості підприємства прагнуть створювати ремонтні цехи, що призводить до зниження надійності електроустаткування через недостатню кваліфікацію ремонтного персоналу, відсутність випробувального й діагностичного устаткування, порушення технології ремонту.


До комплексів для випробування, розглянутих у роботах Суворова О.Г., Кочубієвського І.Д., входять системи з взаємним навантаженням, які передбачають механічне агрегування МПС з допоміжними навантажувальними агрегатами. Низка дослідників (Суворов О.Г., Астахов Н.В., Єгоров В.Ф.) аналізують питання випробування тягових МПС за методом взаємного навантаження при з’єднанні двох однотипних двигунів не тільки механічно, але й електрично.


Недоліками розглянутих систем є необхідність закріплення двигуна на фундаментній плиті та з’єднання муфтою з навантажувальним агрегатом; відсутня можливість перевірки двигунів за комутаційним фактором при змінному навантаженні. Із цієї причини очевидним є застосування комплексів для випробування, які забезпечують навантажувальні режими, що виключають механічне агрегування.


Системи динамічного навантаження забезпечують випробування МПС без механічного агрегування з іншими пристроями, не вимагають додаткового технологічного оснащення і можуть використовуватися на випробувальних станціях електроремонтних цехів під час вихідного контролю електричних машин. Випробування здійснюється при формуванні знакозмінного електромагнітного моменту, що забезпечує необхідне струмове навантаження з підтримкою необхідної частоти обертання вала двигуна.


Недоліком систем динамічного навантаження є значні перетікання потужності між двигуном і промисловою мережею, що призводить до завищення встановленої потужності використовуваного силового устаткування й перетворювачів енергії, до зниження енергетичних показників мережі й порушення електромагнітної сумісності з іншими споживачами, які одержують електричну енергію від того ж вузла мережі.


 


У схемі комплексу для одночасного навантаження декількох електричних машин (рис. 1) можна задати навантажувальний режим, за яким змінні складові якірних струмів замикаються між електричними машинами, а від перетворювача енергії (ПЕ1) споживається тільки постійна складова струму, що дорівнює сумі постійних складових струмів двигунів. Це дозволяє знизити потужність перетворювача та дає можливість використання нереверсивного агрегату.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины